Přátelé: Matt LeBlanc brání sitcom před útoky hejtrů

Přátelé: Matt LeBlanc brání sitcom před útoky hejtrů | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 9 obrázků
Kultovní sitcom Přátelé čelí kritice hyperkorektní části veřejnosti. Matt LeBlanc, představitel Joeyho, ho však brání zuby nehty. 

Začátkem února se v souvislosti s kauzou Me Too v zahraničních médiích i na sociálních sítích hodně mluvilo o seriálu Přátelé. Podle některých je sexistický, homofóbní a rasistický. Nechápete? Uvedeme tedy příklady. 

Chandler se v jednom z dílů na dnešní poměry velmi nekorektně děsí, že bude kýmsi označen za homosexuála. Rachel zase měla asistenta Taga, kterého zaměstnala jen proto, aby si ho uhnala pro sebe. Budil v ní totiž sexuální touhy. A takto bychom mohli pokračovat dále počínaje stížnostmi na příliš málo herců tmavé pleti až po neustále se rýsující bradavky pod tričkem Jennifer Aniston

K celé záležitosti se teď na televizi BBC rozhodl vyjádřit představitel Joeyho Matt LeBlanc, který momentálně září jako moderátor v pořadu Top Gear: "Také jsem slyšel ty fámy ohledně lidí, kteří se navážejí do Přátel, ale nechci se s tím ztotožnit. S ničím z toho nesouhlasím," uvedl.

"V Top Gearu máme tendenci vyhýbat se jakémukoliv politickému obsahu. Nic příliš aktuálního. V Přátelích jsme se vyhýbali těm samým věcem. Přátelé byli o tématech, které ustojí test času - o důvěře, lásce, vztazích, zradě, rodině a tak podobně," vysvětlil. 

Zároveň dodal: "Nedělám politické vtipy, politicky nekorektní vtipy. Nechci dělat fóry, které nutí lidi odejít. To není můj styl. Nemám to rád, utíkám od takových věcí, protože takové vtipy nemusí být za 6 měsíců vůbec relevantní."

O Přátelích se v současné době velmi hovoří nejen proto, že je pořád dokola dávají na kanále Nova 2, ale take v souvislosti s Jennifer Aniston, která před několika dny oznámila rozchod se svým manželem Justinem Therouxem. I k tomu se Matt vyjádřil a jeho slova byla velmi ohleduplná. 

"S Jennifer jsem o tom nemluvil, ale jsem si jistý, že je v pořádku. Je to velká holka," řekl deníku The Sun. Podporu má herečka v těžkých časech také u představitelky Monicy Courteney Cox, v jejímž domě oslavila v únoru 49. narozeniny. Psali jsme zde.

Zdroje: Dailymail

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 3

Petr | 25.02.2018 20:14
Nedavno jsem si vsiml, ze ve vecernicku nevystupuji zadni cernosi, ani asiate a vubec nikdo tam neni gay. (no mozna trochu motyl emanuel). Okamzite zakazat! Prece nebudou nase deti koukat na nekorektni pohadky.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest