Star Wars Povstalci: Velké finále seriálu je konečně tady

Star Wars Povstalci: Velké finále seriálu je konečně tady | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 6 obrázků
Náš oblíbený seriál se dostává ke svému závěru. Co od finále Povstalců čekat a jak to všechno vlastně může dopadnout?

Ať už jste si o první polovině čtvrté série mysleli cokoli, každý musí souhlasit, že po vánoční pauze se seriál vrátil s plnou parádou. V epizodách Jedi Night a DUME jsme se ve velkém stylu rozloučili s naším oblíbeným hrdinou Kananem Jarrusem. Minulý týden následovaly další epizody, Wolves and a Door a A World Between Worlds, které nám obdobně vyrazily dech. V těchto dvou epizodách se totiž tvůrcům povedlo něco, co čekal asi málokdo.

Jednou z věcí, která byla na tomto seriálu vždycky super, je propojování s celým Star Wars kánonem, díky čemuž jsme měli pocit, že se v podstatě díváme na jeden velký příběh. A právě toto propojování bylo v posledních dvou epizodách dotaženo na ten nejvyšší bod. Kdo by řekl, že se seriálu povede v jedné epizodě propojit všechny filmy spolu se seriálem Klonové války a zároveň nám vysvětlit, co se vlastně (ne)stalo s Ahsokou (Ashley Eckstein) ve druhé sérii. A samozřejmě se nám poprvé doopravdy ukázal císař Palpatine, kterého parádně nadaboval jeho herecký představitel Ian McDiarmid. Opět se nedá jinak než smeknout před Davem Filonim a jeho týmem.

A nyní se dostáváme k samotnému finále seriálu. Poslední tři epizody, které ponesou názvy A Fool's Hope a Family Reunion – and Farewell 1 a 2, se odvysílají najednou v 90 minutách, půjde tedy o rozloučení ve filmovém podání! Zde jsou synopse k posledním epizodám:

Synopse k epizodě A Fool's Hope:

„Ezra se snaží shromáždit neurvalou skupinu hrdinů, aby svedli zdánlivě nemožný souboj s guvernérkou Pryce a jejími imperiálními vojsky.“

Synopse k epizodám Family Reunion – and Farewell 1 a 2:

„Ezra a jeho tým podniknou drastické kroky k osvobození Lothalu.“

Finále seriálu tak bude zasazeno do hlavního města na Lothalu, kam se naši hlavní hrdinové vypraví. A nebudou sami. Posádce lodi Ghost totiž pomůžou snad všechny kladné postavy, se kterými jsme se v seriálu setkali. Po delší pauze tak znovu uvidíme Rexe (Dee Bradley Baker), ke kterému se po hodně dlouhé době přidají i jeho bývalí spolubojovníci z Klonových válek, Wolffe a Gregor. Rex bude mít navíc zcela novou výstroj, která jasně odkazuje na výstroj Povstalců na Endoru z Epizody VI. Dave Filoni se nám tak znovu snaží naznačit, že Rex skutečně je tím starším vojákem na Endoru, o čemž jsme již psali ve starším článku zde. Ale zpátky k finále seriálu. Kromě našich oblíbených klonů se objeví např. i pirát a pašerák Hondo Ohnaka (Jim Cummings). Dále se objeví bývalý agent Kallus (David Oyelowo), Vizago (Keith Szarabajka), Ryder (Clancy Brown), Ketsu (Gina Torres) a posádka lodi Iron Squadron. Očekává se, že se objeví ještě další postavy, které známe. Jejich přítomnost nám ale tvůrci záměrně tají.

Zmíněné postavy v předchozím odstavci jsou nicméně postavy vedlejší a nás rozhodně nejvíc zajímá, co se stane s hlavními postavami seriálu. Podíváme se na ně postupně. Díky filmu Rogue One: Star Wars Story a seriálu Forces of Destiny víme, že Hera (Vanessa Marshall) a Chopper přežijí konec seriálu. U Sabine (Tiya Sircar)a Zeba (Steve Blum) nevíme, nicméně, pokud bych si měl tipnout, Sabine určitě přežije a pravděpodobně se po finále vydá zpátky na Mandalore, aby pomohla svému lidu. Totéž může udělat i Zeb, u něj je ovšem podle mě větší šance, že by mohl zemřít. Největší otázkou nicméně zůstává, co se stane s Ezrou (Taylor Gray). Vzhledem k tomu, že se Ezra neobjevuje v Rogue One a ani v původní trilogii, dává největší smysl, že nějakým způsobem zemře. Troufli by si ale tvůrci zabít hlavní postavu seriálu, který je určen spíše pro mladší publikum? To opravdu těžko říct, tato otázka se každopádně týká nyní i Ahsoky, o které jsme se minule dozvěděli, že ve druhé sérii přežila.

Záhadou ovšem nejsou jen kladné postavy, ale i ty záporné. U guvernérky Pryce (Mary Elizabeth McGlynn) se dá očekávat, že nedopadne nejlépe. Více nás ale jednoznačně zajímá osud Thrawna (Lars Mikkelsen) a jeho poskoka Rukha (Warwick Davis). Dave Filoni nám sice před časem dal najevo, že by Thrawn měl finále přežít, nicméně i tak se s ním musí v seriálu něco stát, jelikož se v žádných dějově navazujících filmech ani komiksech či knížkách neobjevuje, přičemž úplně stejně je na tom i Rukh. Finále seriálu tak před sebou má hodně věcí, se kterými se musí úspěšně poprat. Na to mají poslední epizody ovšem plných 90 minut, tedy hodinu a půl, takže prostor na to zakončit seriál co možná nejlépe, ten tu rozhodně je. Ať už to tedy dopadne jakkoli, bude se určitě na co dívat.

Na závěr se můžete mrknout na dva skvělé trailery k finále seriálu a také na fotky, které najdete v galerii pod článkem. Jak se těšíte na finále Povstalců? Máte nějaké nápady, jak by mohl seriál skončit? Dejte nám vědět v komentářích.

Zdroj: Bleeding Cool

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest