Jeho temné esence: Chystá se nové fantasy s oscarovou režií

Jeho temné esence: Chystá se nové fantasy s oscarovou režií | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 7 obrázků
Poutavá knižní trilogie se minimálně po personální stránce chystá na televizní adaptaci ve velkém stylu. Takové zprávy vždy vítáme.

Jeho temné esence (His Dark Materials) je knižní trilogie spisovatele Philipa Pullmana. První díl – Zlatý kompas se dočkal zfilmování ještě v roce 2007, kdy naverboval jména jako Nicole Kidman a Daniel Craig. Ani to však nestačilo k utáhnutí filmu. Byl přijat vlažně, a to na dokončení trilogie nestačilo. Doufejme, že stejně slibně se rýsující osádka seriálového pokusu o zfilmování přinese pořádnou podívanou. Co všechno o projektu víme?

The Real War of Thrones: Skutečná Hra o trůny obletí svět
 

Začněme režisérem, jemuž doma odpočívá nejcennější filmová soška za režii dramatu Králova řeč. Tom Hooper prý o tuto fantasy ságu jeví živý zájem už několik let. Mezi jeho herecké svěřence bude patřit Dafne Keen, která rozrazila dveře do hereckého světa po svém účinkování v loňské komiksovce Logan. Získala hlavní roli sirotky Lyry.

Vedle mladé dívky se představí všestranně talentovaný herec a hudební skladatel Lin-Manuel Miranda. Může vám být povědomý z trailerů na chystanou rodinnou záležitost Mary Poppins se vrací. V seriálu ztvární letce balónu Scoresbyho. Jeho účast odhalili novináři prostřednictvím sociálních sítí.

Jak je z popisu příspěvku na Twittru patrné, seriálu založeném na knižní sérii bylo přisouzeno osm dílů a produkčně jej zastřeší BBC a Bad Wolf Productions. O druhé zmíněné společnosti jsme vám psali ve velkém souhrnu filmových studií na území Británie a bylo to právě ve spojitosti s adaptováním tohoto díla. Podle tehdejších zpráv studio pro produkci seriálu vyčlení ve studiích plochu o dvaceti tisících metrech čtverečních.

Udělejte místo pro Zeměplochu Terryho Pratchetta
 

Scénář pro minisérii připravil ještě v roce 2015 Jack Thorne (Wonder). Zatím se neví, jestli osmička epizod přeletí přes všechny tři díly, nebo bude úvodní řadou mapující jen část příběhu. Zrekapitulujme, že ten se skládá z knih Zlatý kompas, Jedinečný nůž a Jantarové kukátko. Datum uvedení neznáme, ale filmovat se má začít v létě

Trilogie ve svém úvodu představuje sirotu Lyru žijící ve světě v mnohém podobném a v mnohém odlišném tomu našemu. Pátrá po uneseném kamarádovi, odhaluje hrozivé plány únosů dětí a dostává se na cestu k porozumění zvláštního fenoménu zvaného Prach. Na nebezpečné pouti se k ní připájí kluk Will, vlastnící speciální nůž umožňující přeřezat si průchody mezi různými světy. Lyra se postupně dovídá pravdu o svých rodičích, o svém osudu a se svým souputníkem se dostává do válečné vřavy proti nebeským sílám, která vede k završení epického fantaskního putování plného magie, zvláštních artefaktů, démonů a paralelních světů.

Zdroje: Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest