Stranger Things: Dufferovi mají důkazy, že nápad neukradli

Stranger Things: Dufferovi mají důkazy, že nápad neukradli | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 6 obrázků
Tvůrci seriálového hitu se proti obviněním za plagiátorství hodlají pořádně obrnit.

Není tomu dávno, co jsme vám přinesli zprávu, že jistý Charlie Kesser zažaloval bratry Dufferovi, dva tvůrce televizního fenoménu Stranger Things, za krádež a zkopírování jeho vlastních nápadů pro jejich seriál. Bratrům prý na filmovém festivalu prezentoval svůj nápad a základy scénáře pro svůj film Montauk a oni je bez jeho svolení přetvořili do vlastního projektu, na němž následně vydělávali. Právník Dufferových už tehdy prohlašoval, že na Kesserových obviněních není ani špetka pravdy a chce si pouze uzmout peníze pro sebe. Nyní se proto Dufferovi podělili o materiály, které hodlají použít k prokázání své neviny.

Novinku přinesl server TMZ, který prý kontaktoval právě výše zmíněný právník a zaslal mu důkazy, které jasně dokazují, že Matt a Ross na seriálu pracovali sami už dlouho předtím, než na ně Kesser vůbec narazil. Dle Kesserových vlastních slov Dufferovým nápad prezentoval na filmovém festivalu Tribeca v roce 2014, ale e-mail z roku 2010, více než tři a půl roku předtím, než se měl s Dufferovými vůbec setkat, ukazuje, že bratři už tehdy fantazírovali o ,,paranormálním, drsném seriálu z osmdesátých let“. V mailu se sice zmiňují, že projekt má pracovní název Montauk a je inspirovaný experimenty právě v této vládní oblasti, ale Kesser i Dufferovi nejspíš jen čerpali ze stejného zdroje. Okolí Montauku je totiž vyhlášené pro svou tajemnou minulost a velké množství záhad.

Dalším důkazním materiálem je dokument z roku 2013, kde bratři popisují základní myšlenku svého projekt: ,,Benny (v konečném seriálu přejmenován na Willa) odjíždí z domu svého kamaráda, kde spolu s ostatními jedí pizzu a hrají Dungeons and Dragons. Odjíždí na kole, uslyší hlasy a tajemnou zlou silou je unesen do neznámého světa.“ A aby toho nebylo málo, další dva maily ze začátku roku 2014, několik měsíců před údajným setkáním, opět mluví ve prospěch bratří Dufferových. V obou se totiž zmiňují o seriálu "s nádechem Stephena Kinga", který by se odehrával v osmdesátých letech na Long Islandu, kde se nachází i Montauk.

Stranger Things: 5 věcí, které jste nevěděli o Jonathanovi
 

Právník zastupující oba bratry ke zveřejněným důkazům dodal: ,,Tyto dokumenty dokazují, že pan Kessler neměl s vytvořením Stranger Things absolutně nic společného. Bratři Dufferovi na svém projektu pracovali už několik let předtím, než se s nimi údajně setkal.“ S takovými důkazy by pro oba tvůrce snad neměl být problém svou nevinu prokázat, držíme tedy palce, ať se jim vše povede, aby se mohli vrátit k práci na dalších sériích. Pod článkem mrkněte na záznam vystoupení dětských herců na předávacím ceremoniálu cen Emmy.

Zdroje: TMZ

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest