Stranger Things: Natáčení 3. řady začalo, čtvrtá je jistota

Stranger Things: Natáčení 3. řady začalo, čtvrtá je jistota | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 6 obrázků
Bratři Dufferovi už pro nás točí třetí cestu do Upside Down.

Mysteriózní sci-fi Stranger Things už dva roky po sobě zvládlo dominovat Netflixu. Je proto těžké si představit, že by vlastníci této lukrativní platformy nechali tvůrce seriálu Matta a Rosse Dufferovi prostě jeden rok vynechat jen za účelem pořádně propracovat scénáře a doladit veškeré detaily, aby divákům mohli přinést co nejlepší zážitek. Velkým korporacím totiž často záleží hlavně na počtu nul za jejich výdělky a divácká spokojenost přichází až na druhém místě. Ale světe div se, bratři Dufferovi na scénářích pracovali vesele dál, s natáčením se nespěchalo a třetí řadu proto uvidíme až příští rok. Začátkem roku jsme z několika různých zdrojů (včetně Davida Harboura) slýchali, že pokud práce půjdou hladce, tak by se štáb měl za kamerou znovu sejít někdy ke konci dubna. A jak se zdá, všechno nejspíš hladce opravdu šlo.

Hlavní producent a také častý režisér Shawn Levy totiž v rozhovoru s Colliderem prozradil, že natáčení třetí řady začalo v pondělí 23.4. Všichni herci prý už předtím společně prošli scénáře k prvním čtyřem epizodám, které Dufferovi kompletně dokončili. Levy říká, že pro zbytek řady mají spíše jen základy, které postupně dopilují během natáčení společně s herci. Tento postup použili už při točení minulé řady. Samotný Levy se proto vrací jako režisér pro třetí a čtvrtou epizodu, aby si bratři oddechli a měli čas na psaní. Ze stejného důvodu už několikrát převzal úlohu režiséra během řady první.

Stranger Things: Dcera Umy Thurman dostala roli ve 3. sérii
 

V rozhovoru ale kromě začátku natáčení odhalil Levy i další zajímavé střípky. Konkrétně byl dotázán, zda za kameru opět usedne i Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E), který režíroval dvě epizody z druhé řady. Na tuto otázku bohužel přišlo jednoznačné ne. Produkce se snažila se Stantonem znovu spolupracovat, režisér je ale už upsaný na jiné projekty a na seriál by tedy neměl čas. Žádná překvapivá jména podepsaná pod epizodami prý také čekat nemáme. Zbytek osmidílné řady už totiž Dufferovi a Levy zvládnou ukočírovat sami, případně za pomoci nějakých méně známých jmen.

Levy také potvrdil, že čtvrtá řada je pro ně prakticky jistou věcí. Dufferovi mají příběh rozplánovaný daleko dopředu a ve třetí sérii ho rozhodně celý nestihnou. Jestli ale přijdou i pětka, šestka, případně další, tím už by si Levy nebyl tak jistý. Šance tu určitě je, a to poměrně velká, definitivní rozhodnutí ale zatím nepadlo. Co na to všechno říkáte vy? Těšíte se stejně jako já? Jaké vysněné režiséry byste si pro seriál představovali?

Zdroj: Collider

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest