Téma: Videoslužba od Applu je velkou záhadou Hollywoodu

Téma: Videoslužba od Applu je velkou záhadou Hollywoodu | Fandíme seriálům
Zobrazit další 2 obrázky
Jak bude obsah distribuován? Jak financován? Nikdo pořádně neví. Společnost plány střeží, ale to neznamená, že se o nich nemluví. Pojďme se tomu podívat na zub.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3

Neznámý hráč na trhu

Trh s videoobsahem začíná být nasycený čím dál víc, a do tohoto kolotoče se začátkem příštího roku chystá nastoupit koncern společnosti Apple. Něco jste už možná zachytili, minimálně pokud sledujete náš web. To málo příležitostných informací o ohlášených projektech však neodhaluje nic o principu, jakým se chce firma mezi velkými hráči prosadit. A přesně to znervózňuje lidi z branže.

Pokud jde o distribuci, finance na produkci a marketing, nebo jen o základní otázku, jak vlastně videoslužba Applu bude vypadat, není kam jít pro odpověď ani teď, relativně krátkou dobu před zážehem. Tato otázka rezonuje v Hollywoodu hodně a jeden z jeho předních agentů na ní odpověděl zcela bezmocně:

„Nevím a neví to nikdo. To mě znervózňuje. Celé dny jsem s Applem dělal na jednorázových obchodech, ale nikdy nic velkého či dlouhodobého, protože nevím, co pořad od Applu vlastně znamená. Jak ho prodají? Kudy bude vysílán? Jak se k němu lidi dostanou? Nedává mi to žádný smysl.“

Přichází schopný konkurent?

Konkurence není malá (Netflix s téměř 130 miliony odběratelů, v závěsu Prime od Amazonu se stovkou, a pak třeba kdesi v dáli pomalu rostoucí Hulu či Disney pozvolna se taky hlásící o pozornost) a odhalení všech podrobností se proto čeká nejpozději na podzim. Už teď je ale Apple možná na koni. Ve světě se povaluje přes jedna a čtvrt miliardy jejich zařízení. Kromě toho, ve správnou dobu se může lehce začít zjevovat v televizních přijímačích (vedle třeba netflixovské aplikace) i ta od Applu.

Disney chystá seriálové Star Wars, Pixar, marvelovky a další
 

O jejich ambicích na televizním poli ale přece jen pár věcí dává nahlédnout za oponu. Ohlášené projekty se pyšní áčkovými herci a producenty, a navíc Apple do vedení televizní divize dosadil pány Zacka Van Amburga a Jamieho Erlichta, dvojici minulé léto opustivší vedení Sony Pictures Television pod záminkou podpory nového projektu. A tady to máme. Tito dva muži se divákům už mnohokrát trefili do vkusu, když pomohli ke zrodu seriálů jako The Crown, Volejte Saulovi (Better Call Saul), Perníkový táta (Breaking Bad), Cizinka (Outlander) nebo Černá listina (The Blacklist).

Trochu světla do tvorby pořadů od Applu vpustil i Eddy Cue, ředitel internetového softwaru a služeb (spolutvůrce App Store, iTunes, iLife, kontrola nad Apple Music, Apple Pay, Maps, iCloud). Během březnového rozhovoru na konferenci SxSW prohlásil: „Nevíme nic o dělání televize,“ což samo o sobě nezní povzbudivě, ale dodal, že čtyřicítka lidí je momentálně plně vytížená kolonizováním Applu v oblasti videoobsahu, který nemá být o kvantitě, nýbrž o kvalitě. A s pár překvapeními navíc. „Myslíme, že zde jsou způsoby využití technologie na vytvoření ještě lepšího diváckého zážitku.“

Zde se nabízí otázka, zda půjde o speciální cenové nabídky za přístup ke službě pro držitele značkových zařízení, nebo nějaký inovativní interaktivní přístup využívající dostupné technologické možnosti a podobně. Nechme se slibovaným překvapením překvapit.

O financování projektů čtěte v další kapitole.

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest