Vraždy podle abecedy: Hercule Poirot získá tvář slavného herce

Vraždy podle abecedy: Hercule Poirot získá tvář slavného herce | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 5 obrázků
Hercule Poirot dostane další reinkarnaci. Po novém zpracování v loňském velkofilmu se vrátí v televizi a klasickou postavu si střihne herec top kategorie.

Zajímá vás, kdo se v roli Hercula Poirota představí? Brzy vám to  prozradíme, ale pojďme na to vzestupně. Ve Vraždách podle abecedy (The ABC Murders), adaptaci přes osmdesát let starého detektivního románu od Agaty Christie, se kromě zvučných jmen představí i řada herců malých rolí. Jmenovitě jsou to Andrew Buchan (Všechny prachy světa), Eamon Farren (Městečko Twin Peaks), Freya Mavor (Skins) nebo Tara Fitzgerald (Hra o trůny)

Sherlock: Zlá zpráva pro fandy, Watson řadí zpátečku
 

Teď to ale začne být zajímavější. Knižní postavu inspektora Cromea, nedůvěřivého příslušníka policejních složek, ztvární Rupert Grint (sága Harry Potter). Grint se, zdá se, usalašil v televizní produkci, jelikož v posledních pár letech je to pro něj po seriálech Sick Note a Snatch třetí seriálové angažmá.

No a v této chvíli jsme zvědaví na vaše názory ohledně obsazení ikonického mužíka s ikonickým knírem. Zlatým hřebem chystané třídílné minisérie je dvojnásobně na Oscara nominovaný John Malkovich. Co říkáte na tuto volbu? Minimálně zajímavý výběr, který by, po nedávné filmové podobě Vraždy v Orient expresu, mohl nabídnout zase něco jiného, ale minimálně stejně zajímavého. Jeho věrný pomocník kapitán Hastings prozatím svého představitele nedostal.

Poirotův případ zpracuje oceňovaná seriálová scenáristka Sarah Phelps. Ta už má s prací s texty Agaty Christie několik zkušeností, a pro lidi z produkčních studií tak byla zajisté přirozenou volbou. Zdá se, že se dáma rozhodla pohrát si s detektivovým charakterem, poněvadž směrem k projektu položila filozofickou otázku: „Všichni si můžeme myslet, že známe Poirota, ale známe skutečně Hercula?“ 

Vraždy podle abecedy jsou brutálním příběhem násilí, lží a stínů minulosti. Děj sleduje Hercula Poirota čelícího seriálovému vrahovi vystupujícího pod pseudonymem ABC. Abecedový vrah udeří nejdřív v Andoveru, pak v Bexhillu a Churstonu. A zatímco zabijákův účet narůstá, jedinou stopou je vlakový jízdní řád vždy nalezený na místě činu.

Seriál vzniká za spolupráce studií BBC a Amazon a rozdělen bude do tří částí. Natáčení započne během tohoto měsíce. Režii velí Alex Gabassi (The Frankenstein Chronicles).

 

Zdroje: Variety, BBC

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

JohnWayne | 06.06.2018 13:57
Autor nech si láskavo nastuduje pojem veľkofilm, lebo ten minuloročný film mohol byť "velkofilmom" len ak išlo o obsadenie ale nie ako celok
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest