Hra o trůny: Žebříček všech řad od nejhorší po nejlepší i s argumentací

Hra o trůny: Žebříček všech řad od nejhorší po nejlepší i s argumentací | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 26 obrázků
Všichni se těšíme na velké finále, jak dobré jsou ale při pohledu zpátky starší série? V galerii si prohlédněte sérii fotek z natáčení napříč řadami.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5
  6. Kapitola č.6
  7. Kapitola č.7

Pozor, v tomto článku najdete masivní spoilery!

Sedm sérií za sebou, jedna jediná zbývá. To je stav, ve kterém se momentálně nachází seriál Hra o trůny. Na HBO odstartovala už v roce 2011 a od té doby si navzdory rostoucí konkurenci stále drží post dost možná nejpopulárnějšího televizního seriálu všech dob. Nemůže tomu ale tak být věčně. Celá epická fantasy sága se totiž pomalu blíží ke konci a příští rok nás čeká velké finále v podobě šestidílné osmé řady. My se proto rozhodli ohlédnout se zpátky na řady předchozí, porovnat všechna jejich pro a proti a rozhodnout, která je vlastně nejlepší a která je naopak tak trochu černou ovcí. Hra o trůny si sice pravidelně drží vysokou laťku kvality, pod níž nikterak neklesá, na všech dosavadních sezonách se ale dají najít nějaké ty mouchy. Některé jich ale holt mají víc, než jiné. Toto je tedy náš osobní žebříček všech dosavadních řad. Pro připomenutí najdete pod každým odstavcem trailer k dané řadě.

Hra o trůny: Podrobný rozbor závěrečné série v souvislostech
 

7. Řada pátá

Pátá Hra o trůny má velké štěstí, že zrovna na ni vyšly zajímavé linky Stannise Baratheona (Stephen Dillane) a Jona Snowa (Kit Harington), jinak toho totiž po příběhové stránce nemá ani zdaleka tolik co nabídnout jako její předchůdci. Výlet Jaimeho Lannistera (Nikolaj Coster-Waldau) a sera Bronna (Jerome Flynn) do dosud neprobádaného Dorne je svým pomalým tempem a nudným vývojem mezi fanoušky nechvalně proslulý a ani jejich výborná komediální dynamika, která funguje napříč celým seriálem, ho nedokáže zachránit. Situace v Králově přístavišti se s rozpínáním Vrabčáků a Cerseiným (Lena Headey) intrikařením zpočátku jeví poměrně slibně a to samé se dá říct o Aryině (Maisie Williams) tréninku u Mužů bez tváře, obě se ale postupem času ohrají a na diváka působí velmi repetitivně. Ne že by byly vyloženě špatné, jedna jako druhá ale naberou pořádné grády až o sezonu později, v pětce se pro ně spíše jen budují základy. Vyloženě dech beroucí nejsou ani nové vývoje ve městě Mereen pod vládou Daenerys (Emilia Clarke), těm ovšem dost pomáhá zapojení vždy skvělého Tyriona Lannistera (Peter Dinklage) a také parádní zakončení. Zdaleka nejlépe jsou na tom výše zmínění Stannis s Jonem, kteří v průběhu sezony projdou největším vývojem a jejich příběhy jsou zdaleka nejlépe odvyprávěny. Pro Stannise je to řada poslední a zároveň nejlepší a sledovat našeho oblíbence Jona Snowa poprvé zápasit s velitelskou pozicí je parádní. Jonova linka nám také přinesla jeden z nejepičtějších momentů seriálu vůbec, bitvu v Tvrdodomově, a ukončit finální epizodu s jeho domnělou smrtí je perfektní cliffhanger, o němž se spekulovalo po celý další rok. Jen škoda, že ostatní příběhy prostě nedovedou lépe sekundovat.

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 6

Nechápu | 05.04.2019 17:11
Schonecek Ok to už beru.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest