Zaklínač: Ciri má být černoška nebo Asiatka, hlásí Netflix

Zaklínač: Ciri má být černoška nebo Asiatka, hlásí Netflix | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 6 obrázků
Casting nového Zaklínače přináší zajímavé novinky o tom, jakým způsobem si tvůrci představují obsazování některých klíčových postav. Jak by vypadala Ciri v podání Emilie Clarke či Emmy Watson? Koukěnte v galerii.

Na castingové frontě nového Zaklínače začíná být pořádně horko. Kdo si myslel, že obsazení Henryho Cavilla vyvolá velké pozdvižení, ten se šeredně spletl. Pravá bouře přišla teprve když se na internet dostala castingová specifikace na herečku, která by měla ztvárnit roli všemi milované Ciri. Netflix by do ní totiž rád obsadil tzv. BAME herečku. V angličtině tento akronym odkazuje na "Black, Asian or other minorities". Z uniklého inzerátu je tak očividné, že si tvůrci přejí, aby role princezny z Cintry připadla herečce z tzv. minorit. Proti tomu se samozřejmě zvedla velká bouře nevole, jelikož řada fanoušků je z předchozích materiálů zvyklá, že Ciri je typicky vyobrazena jako běloška, a tím pádem očekávali, že podobný kurz bude dodržen i v připravovaném seriálu. Televize se ovšem rozhodla vydat jiným směrem.

Zaklínač: Kdo se vtělí do role Geraltových osudových žen?
 

Výše zmíněný inzerát hovoří i o tom, že by její věk měl být mezi 15-16 lety, jako maximum je uvedeno 18 let. Zároveň musí být herečka schopná zahrát 13 až 14-letou dívku. Lauren Hissrich - hlavní showrunnerka připravovaného seriálu, popsala Ciri jako "odolnou, neúprosnou, drzou a dospívající dívku". Rovněž se nechala slyšet, že se v příběhu objeví i další lidé z minorit, nicméně ujistila, že si nepřeje, aby se postavy "odlišovaly od svého etnického původu z knih. Pan Sapkowski mně osobně i veřejně řekl, že svět Zaklínače je velký a rozmanitý na lidi, kteří tam žijí (ať už se jedná o rasu, kulturu, pohlaví a ano, občas i barvu kůže, kterou prý ne vždycky specifikoval)." Jak si asi umíte představit, autorčin Twitter se od okamžiku, kdy informace unikla na internet, stal terčem silně negativní reakce od řady fanoušků. 

Je pravdou, že většina skalních fanoušků série má Ciri zafixovanou jako bělošku. Je otázkou, zda podobné změny neodradí část fanouškovské základy od sledování, resp. bojkotu seriálu. Na které straně barikády stojít vy? Přejete si, aby byli jednotlivé postavy vždycky vyobrazovány v duchu své předlohy nebo podobné změny, jako nyní v případě Ciri, vítáte?

V galerii si prohlédněte, jak by vypadala Ciri v podání Emilie Clarke (Hra o trůny) nebo Emmy Watson (Harry Potter).

Zdroj: Digitalspy

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 7

TheOuterGod | 06.02.2019 22:47
Rly? Rly? RLY?! Ten svět se fakt v prdel obrací... Kvůli nějaké pitomé politické korektnosti prostě zkazí celý seriál, na který se tu člověk těšil a oni udělají tohle... Ti Američani...
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest