Elementary: Dlouholetý seriál s Sherlockem Holmesem končí

Elementary: Dlouholetý seriál s Sherlockem Holmesem končí | Fandíme seriálům
Zatímco budoucnost britského Sherlocka je prozatím nejasná, ten americký má definitivně utrum.

Americká stanice CBS oznámila, že končí s výrobou seriálu Elementary. Ten má za sebou šest sezon a v roce 2019 bude uvedená sedmá sezona, která seriál uzavře. Celkem si Elementary odkroutí 154 epizod. V jednu chvíli to vypadalo, že závěrečná bude už 6. řada a její epizoda byla natočená tak, aby mohla sloužit jako poslední. Nakonec se ale stanice s produkcí domluvila ještě na zkrácené třináctidílné řadě. Seriál byl sice stále dobře hodnocený, ale už delší dobu mu klesala sledovanost a po sedmé sérii hercům navíc skončí smlouvy. Pokud by se tedy znovu prodlužovalo, všichni by si řekli o vyšší výplatu a zkrátka by se to nevyplatilo.

Když se před lety z britského Sherlocka stal hit, oslovila americká CBS Stevena Moffata, aby pro ni připravil americkou verzi. Ten odmítl, protože měl příliš povinností s britskou verzí a s Doctorem Who. CBS se tedy obešla bez Moffata a připravila vlastní verzi příběhů světoznámého detektivka. Hlavní roli v Elementary (u nás Sherlock Holmes: Jak prosté) si zahrál Jonny Lee Miller, který shodou okolností zhruba rok před premiérou hrál spolu s Benedictem Cumberbatchem v představení Frankenstein, kde se oba pravidelně vyměňovali v rolích doktora a jeho monstra. Vedle něj druhou hlavní roli dostala Lucy Liu, jako Joan Watson.

Pohrávání s sherlokovskými reáliemi bylo jedním z nejzábavnějších elementů seriálu, hned vedle dobře napsaných ústředních postav, které mezi sebou měly zábavnou dynamiku. Ačkoliv vlastně šlo o procedurální epizodické drama, jakých má CBS hromadu, Elementery vždy konkurenci o několik tříd převyšovalo, právě díky silným postavám, jejich zajímavě zpracovaným osobním příběhům a zábavným vyšetřovacím případům.

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest