Živí mrtví: Tvůrci odmítli znělku od rockové legendy

Živí mrtví: Tvůrci odmítli znělku od rockové legendy | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 6 obrázků
Historka o tom, jak jedna hudební legenda složila nejhorší skladbu v kariéře.

Živí mrtví vždy vynikali především v postavách a příběhu. Hudba nikdy nebyla jejich silnou stránkou. Až na skvěle fungující znělku si jen těžko někdo vybaví jakýkoliv známý motiv, který v seriálu zazněl. A právě ta funguje díky tíživému pocitu, který vyvolává spojením s nepříjemnými zvuky v pozadí. Bůh ví, jak by ovšem zněla, kdyby se použila verze člena legendární rockové skupiny Guns N' Roses, kytaristy Slashe. Jak se vlastně k seriálu dostal? Pravděpodobně díky tomu, že výkonný producent Greg Nicoreto je údajně jeho velkým fanouškem. Navzdory tomuto faktu tato hudební ikona stejně se svojí verzí dobře nepochodila. O tento zážitek se podělil sám Slash prostřednictvím podcastu pro metalově zaměřený web Blabbermouth. Co všechno prozradil?

V tomto rozhovoru hovořil o jedné ze svých posledních písní „The One You Loved is Gone“ z nejnovějšího alba „The Living Dream“. Tuto píseň si můžete poslechnout dole pod článkem, jedná se o velmi podařený kus. Právě tato písnička byla inspirována hudebníkovou znělkou pro seriál, která nebyla nikdy zveřejněna. Po poslechu této písně si můžete udělat svůj vlastní obrázek, jak by s tímto uchycením coby znělka seděla k pojetí celého seriálu. Když Slash tehdy komponoval svoji znělku, ještě nebyla nahrána ani malá notička ze soundtracku, takže neměl moc z čeho vycházet. Přesto se tvůrcům snažil podstrčit svoji vlastní písničku. Ta byla ovšem odmítnuta. Tvůrci totiž nechtěli, aby ve světě tohoto seriálu, cituji: „figurovaly jakákoliv rozpoznatelná existující jména.“

Dnes toto vysvětlení zní dost praštěně, když si uvědomíte, že se režie nakonec ujala další popkulturní legenda se známým jménem - Frank Darabont. Ten před seriálem natočil například neumírající klasiky jako Vykoupení z věznice Shawshank nebo Zelenou míli. Ale zpět ke zpěvákovi. Toho studio odmítlo kvůli jeho nadměrné popularitě, ovšem těch možných faktorů tu zůstává stále několik. Například i když se už tehdy jednalo o uznávaného hudebníka, svoji nahrávku zahrál na elektrickou kytaru, která ani nebyla zapojená! Konečný výsledek byl nahrán na mobil a poté poslán někomu z hudebního oddělení seriálu. Nezní to moc profesionálně, co? To si ostatně uvědomuje i samotný zpěvák, ovšem tehdy to byla jiná písnička. Když nahrávku poslal, zpětně se do ní pořádně zaposlouchal a nemohl uvěřit svým uším, že měl vůbec tak velké koule něco takového poslat.

Spíše než práci profesionálního hudebníka to připomínalo dosti ošuntělou skladbu, která se na malou chvíli zdála být skvělým nápadem. Byla to zkrátka jedna z těch myšlenek, na které se její tvůrce zasekl, protože si myslel, že se po hudební stránce jedná o veledílo. Realita byla ovšem zcela jiná. Nakonec ale vše mělo dobrý konec. Seriál dostal znělku, kterou si právem zasloužil a Slashova znělka se dočkala úpravy v podobě nově vyšlé písničky. Přeji příjemný poslech!

V galerii si prohlédněte fotku Slashe přímoz placu s obsazením seriálu Živí mrtví.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu