Most!: Jak probíhá spolupráce Prušinovského a Kolečka?

Most!: Jak probíhá spolupráce Prušinovského a Kolečka? | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 5 obrázků
Duo Prušinovský Kolečko se řadí mezi to nejlepší, co česká seriálová tvůrčí obec nabízí. Mnozí jsou přesvědčeni, že jsou zárukou kvalitního humoru. Jak spolupracují?

Jan Prušinovský a Petr Kolečko se společně podíleli na mnoha českých seriálech, které se zapsaly do historie. Samozřejmě v tom nejlepším slova smyslu. Třeba na Okresním přeboru, Čtvrté hvězdě nebo Trpaslíkovi. Kolečko zpravidla jako scenárista a Prušinovský jako režisér. Jejich nejaktuálnějším společným projektem je seriál Most!, který vzbudil pozornost statisíců diváků po celé republice. Jak vlastně vypadá spolupráce tohoto tvůrčího dua?

"Já vždycky, když Petrův text vidím, tak - Petr je opravdu mistr originálních situací, které jsou strašně zábavné, ale člověk si pak říká: Proč? Proč to je? Proč to Petr napsal? Tak zvednu telefon, zavolám mu, zeptám se ho, proč to napsal a on mi řekne: Hele já vůbec nevim. A my vždycky pak říkáme, že tomu musíme dát ten spodek. Petr píše hodně seshora a já zase zespoda," uvedl Prušinovský pro Radiožurnál.

Most! versus rasismus: Korektnost z Ameriky je neakceptovatelná, říká Petr Kolečko
 

Logicky to mezi oběma talentovanými muži občas vře: "My jsme si na sebe nějak zvykli, má to ale určité egooběti. To, že mi do toho bude sahat, a sahal do toho místy docela dost, okolo něčeho jsme se i pohádali, to nebylo poprvé, ale jeho režijní výsledky jsou takové, že to člověk obětuje. A přestože jsem namachrovanej kretén, tak si myslim, že jsem zároveň týmovej hráč a dokážu tohle vydržet. Neříkám, že je mi to jedno, že si někde nepostěžuju nebo neudělám nějakej hysterickej výstup, ale jsem schopen s tím žít," řekl pro DVTV Petr Kolečko.

"My se nakonec vždycky dohodnem, já mám ale velkou výhodu, že to pak režíruju, a když na to přijde, tak já si to stejně udělám podle sebe," uvedl Prušinovský a směrem ke Kolečkovi s pobavením dodal: "On nejezdí na natáčení, ani neví, kdo v tom bude hrát, ani se k tomu pak už nijak nevyjadřuje."

Máte toto tvůrčí duo rádi?

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest