Hra o trůny 8: Odkazy na úplně první díl, camea a easter-eggy

Hra o trůny 8: Odkazy na úplně první díl, camea a easter-eggy | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 23 obrázků
Počáteční díl 8. řady je za námi. Všimli jste si všech narážek na vůbec první epizodu seriálu a dalších nenápadných maličkostí schovaných pro pozorné fanoušky?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4

Před premiérou poslední série Hry o trůny nám hned několik různých hereckých hvězd prozradilo, že v úvodní epizodě 8. řady máme čekat celou řadu odkazů a paralel s vůbec prvním dílem celého seriálu. Ten se na HBO odvysílal před dlouhými osmi lety, a i když se jedná o náš vstupní bod do světa Západozemí a seznámili jsme se tu s drtivou většinou důležitých hráčů, mnoho lidí už si nejspíš na mnoho detailů o ději a jednotlivých scénách ani nevzpomene. Pojďme si tedy jednotlivé souvislosti shrnout a připomenout.

Hned úvodní scéna obsahuje odkazů mnoho, ať už očividných nebo o něco nenápadnějších. Sledujeme příjezd dračí královny Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) a krále severu Jona Snowa (Kit Harington) s jejich armádou Dothraků a Neposkvrněných. V pilotní epizodě na Winterfell taktéž přijížděla královská krev, tenkrát se ovšem jednalo o Roberta Baratheona (Mark Addy) s manželkou Cersei Lannister (Lena Headey). V obou případech je dokonce použita i stejná hudba od skladatele Ramina Djawadiho, jenom ve dvou různých variacích.

Příchod sledujeme převážně očima dvou různých postav. Začínáme s malým seveřanským chlapcem, který se snaží zajistit si co nejlepší výhled a alespoň na chvíli krále a královnu spatřit. V tom se velmi podobá mladému Branovi, jenž Roberta a jeho služebníky sledoval z věží Winterfellu s podobným nadšením.

Arya (Maisie Williams) na svého nevlastního bratra a jeho společníky nečeká společně se sourozenci na nádvoří, ale raději se vmísila mezi obyvatele městečka v podhradí. Krále Roberta se jí taktéž nechtělo vítat s rodinou a raději se s helmou na hlavě schovala v poblíž stojícím povoze. V první epizodě jí ale její útěk neprošel.

Po krátkém rodinném přivítání na nádvoří musí Jon představit své nové královně Sansu (Sophie Turner). Lady Stark se snaží chovat k Daenerys formálně, když ale začne komplimentovat její krásu, Sanse úsměv malinko povadne. Určitě vzpomíná na poslední příležitost, kdy ji královna při seznámení vychvalovala. Tenkrát se ale jednalo o jinou panovnici. Cersei Lannister také s nynější paní Winterfellu zacházela ze začátku jako v rukavičkách, později ale ukázala svou pravou stránku. Není divu, že Sansa nehodlá Daenerys ihned důvěřovat. Nakonec si ale vzpomene na formální chování a odpoví: „Winterfell je tvůj, výsosti.“. Přesně tou samou frází přivítal svého přítele Roberta i Sansin otec Ned Stark (Sean Bean).

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest