Hra o trůny 8: Předpovídáme, kdo nepřežije bitvu o Winterfell

Hra o trůny 8: Předpovídáme, kdo nepřežije bitvu o Winterfell | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 8 obrázků
Střet bílých chodců s obyvateli Westerosu už klepe na dveře, kdo při něm podle nás položí život?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5

Třetí epizoda 8. řady Hry o trůny nám už v pondělí nabídne největší televizní bitvu historie, boj o hrad Winterfell. Na jedné straně stojí armáda chodících ledových mrtvol, čítající okolo sta tisíc vojáků a draka k tomu. Na straně druhé je ani ne poloviční skupina hrdinů seskládaná ze všech možných postav napříč seriálem. Hra o trůny ale není zrovna proslavená tím, že její protagonisté nakonec vítězí nad zlem a z konfliktů odcházejí maximálně s několika šrámy.

Když se kácí les, létají třísky. Chtě nechtě tedy musíme počítat s tím, že alespoň několik našich oblíbenců válku s bílými chodci nepřežije. Kdo přesně to ale bude? To jsme se pokusili odhadnout. Na následujících řádcích tedy najdete tři seznamy postav. Jako první si shrneme všechny, kdo střet nejspíš přežijí. Dále ty, jejichž osud by se mohl vydat oběma směry a nakonec jsme si nechali seznam všech, kteří to podle nás při obraně hradu schytají.

1. Postavy, které bitvu přežijí

Jak je u Hry o trůny zvykem, seznam postav, které téměř stoprocentně přežijí, je ze všech tří kategorií nejkratší. Jedná se ale převážně o postavy hlavní, což by mohlo fanouškům přinést alespoň menší úlevu. Podle nás totiž z bitvy odejdou s hlavou na krku Jon Snow (Kit Harington), Tyrion Lannister (Peter Dinklage), Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) a tři zbylé děti rodu Starků, Sansa (Sophie Turner), Arya (Maisie Williams) a Bran (Isaac Hempstead-Wright). U Jona jsou důvody víceméně jasné. Po sedmi dlouhých sezonách se konečně dověděl, že ve skutečnosti není jen pouhým bastardem svého otce, ale synem jeho sestry Lyanny a Rhaegara Targaryena. To z něj činí právoplatného následníka Železného trůnu a krále celého Westerosu. Jeho nástupnictví je dokonce ještě silnější, než Daenerysino. Po tak zásadním odhalení by přeci byla šílenost Jona zabít, aniž by měl šanci se svým nově objeveným původem jakkoliv naložit. Navíc už jednou v seriálu zemřel, pochybuji, že by ho tvůrci vraceli zpět, jenom aby ho zabili znova dřív, než stačí skutečně vstoupit do dějin Westerosu.

Z obdobných důvodů nejspíš přežije i Daenerys. Kdyby ji armáda mrtvých zavraždila, nikdy by nedošlo na pořádné a uspokojivé rozřešení jejího vztahu s Jonem. Svého nového přítele miluje, a kdyby všechno vyšlo podle přání nějakého idealisty, prostě by společně vyřídili Night Kingovo vojsko, porazili Cersei (Lena Headey) a Dany by na trůn usedla s Jonem po boku. Když je ale její nárok nyní zpochybněn a měla by navzdory své celoživotní práci ustoupit Jonovi, logicky to mezi ně zarazí kůl. Takhle dramatickou linku by byla škoda narychlo ukončit uprostřed bitevní vřavy, nemyslíte?

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Martan | 01.05.2019 07:59
Opravdu debilní díl ta atmosféra fajn efekty fajn ale největší bitva v dějinách a umřou jen dvě hlavní/vedlejší postavy to nechápu :/ a ještě umřou tak debilním způsobem. A přitom takový masakr to byl když se tam navalila hromada mrtvích. Trapný, na ČSFD jen 74% nejméně že všech dílů všech řad, to něco vypovídá.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest