Hra o trůny: Fanoušci houfně podepisují petice za přetočení 8. řady

Hra o trůny: Fanoušci houfně podepisují petice za přetočení 8. řady | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 10 obrázků
Skupina diváků dává svou nespokojenost najevo a požadují předělávku finální sezony. K tomu dvě nové fotky z posledního dílu.

Ačkoliv se pravděpodobně jednalo o nejočekávanější seriálovou událost všech dob, 8. série Hry o trůny od své dlouholeté fanouškovské základny schytává velmi smíšené ohlasy. Třetí epizoda začala diváky pomalu ale jistě rozdělovat a předposlední pátý díl už velkou část vyloženě zklamal, až naštval. Někteří tvrdí, že příběh se blíží ke konci velmi uspokojivě a zároveň nečekaně, další naopak s volbami scenáristů nesouhlasí a prohlašují osmičku za nejhorší řadu vůbec. Nehodlají to ale nechat jen tak. Jeden ze zástupu nesmírně frustrovaných fanoušků zašel na web Change.org a založil petici, v níž žádá, aby HBO najalo nové showrunnery, přepsalo scénáře a natočila celou 8. sezonu znovu. Nápad se může zdát šílený, ale stačilo pár dní a petice už stihla nasbírat více než 950 000 podpisů!

Sám tvůrce s uživatelským jménem Dylan D. nepředpokládá, že něco podobného jako online petice by mohlo zabrat. HBO by nikdy nevyhodilo další miliony a miliony dolarů za předělávku série, do které už tak nalilo jmění a kdyby na remake 8. řady došlo, vlastně by tím akorát přiznalo svou chybu. Celý internetový projekt má spíše poslat jasnou zprávu, že mnoho fanoušků nehodlá akceptovat práci Davida Benioffa a D. B Weisse, tvůrců celého seriálu, a dožadují se něčeho lepšího. Jestli kdokoliv ze zástupců seriálu na petici jakkoliv zareaguje, to zatím nevíme, určitě ale nemá smysl cokoliv čekat před premiérou pondělní šesté epizody, která Hru o trůny uzavře nadobro.

Z finálního dílu byly jako obvykle vypuštěny nové fotografie, zatímco v předchozích týdnech jsme se jich ale dočkali mezi osmi až desíti, tentokrát HBO uveřejnilo pouze dvě. Ty navíc ukazují záběry ze scén, jež jsme viděli už v krátké ukázce na poslední díl: Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) obhlížející spálené ruiny Králova přístaviště a Tyriona Lannistera (Peter Dinklage) při procházení městem plným popela. Není tedy příliš o čem diskutovat. Zda dokáže poslední díl kontroverzi utišit, nebo ji naopak ještě více rozvířit, to se dozvíme už za dva dny.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest