Hra o trůny: Kdo z herců byl s předposlední epizodou spokojený a kdo ne

Hra o trůny: Kdo z herců byl s předposlední epizodou spokojený a kdo ne | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 21 obrázků
Události páté epizody osmé série vyvolaly mezi nemálo diváky negativní reakce. Částečný nesouhlas se závěrečným směřováním děje ale popsali i někteří herci.

Předposlední díl celé Hry o trůny naštval nejednoho fanouška seriálu. Tvůrcům je vytýkané na sílu působící vykreslení vývoje některých postav, především Daenerys, a s tím spojená řada dějových zvratů. Rozčílení navíc vedlo nemálo diváků k rozhodnutí podepsat petici se snahou o předělání celé osmé řady. Pojďme se na pátou epizodu podívat ještě jednou, tentokrát z pohledu samotných herců, a třeba zjistíme, co vadilo i jim.

Hned zkraje dílu jsme se rozloučili s Varysem (Conleth Hill), který v seriálu figuroval již od první série. Nakonec ho ale stála život jeho snaha připravit o moc Daenerys (Emilia Clarke) a dostat na trůn Jona Snowa (Kit Harrington). Právě Daenerys ho kvůli tomu nechala upálit zaživa. „Naštvalo mě, že jsem neměl žádnou reakci na Malíčkovu smrt, byl mojí nemesis. Takový pocit už jsem měl posledních pár sérií, že moje postava se stala víc okrajovou a soustředili se víc na ty ostatní. To je samozřejmě v pořádku, vychází to z principu seriálu s vysokým počtem postav. Ale bylo to trochu frustrující. Celkově je to ohromně pozitivní a výborné, ale posledních řady nejsou mé oblíbené,“ popsal své dojmy ze seriálu představitel Varyse Conleth Hill pro magazín Entertainment Weekly.

Další postava, kterou známe již od prvních dílů a v předposledním díle zemřela, byl Sandor Clegane, kterého ztvárnil Rory McCann. Tomu se naopak poslední série i zakončení cesty jeho postavy líbilo. „Jsem velmi spokojený s tím, jak Ohařův příběh skončil. Hodně se mi líbí všechny konce. Nechápu, jak se jim to povedlo takhle spojit vše dohromady,“ řekl rovněž pro EW McCann.

K závěru pátého dílu jsme pak byli svědky smrti dvou hlavních postav. Cersei (Lena Headey) a Jaime (Nikolaj Coster-Waldau) zemřeli ve vzájemném objetí, když je zasypala rozpadající se Rudá bašta. Sama Lena Headey, představitelka Cersei, přiznává, že ze začátku měla ze scény rozpačité pocity. Změnila názor až když si o tom promluvila se svým kolegou Nikolajem Coster-Waldau. „Čím více jsme o tom mluvili, tím větší smysl mi to dávalo. Na svět přišli společně, tak z něj společně i odejdou,“ sdělila Headey EW.

Ale i přes sebevíc rozporuplné dějové okamžiky a rozhodnutí se epizodě dařilo minimálně z hlediska počtu diváků. Těch si ji při premiéře naladilo rekordních 12,5 milionu, čímž se překonal nedávný rekord třetího dílu osmé série (12,2 milionu). Když navíc ještě připočteme diváky sledující skrze služby HBO GO a HBO Now, dostaneme se na ještě vyšší číslo 18,4 milionu lidí.

Jak se pátý díl líbil vám? A myslíte si případně, že se ještě tvůrcům povede poslední epizodou vylepšit osmé sérii pošramocenou reputaci?

Zdroje: Deadline, EW I, II, III

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest