Hra o trůny: Pokračování se podle šéfa HBO nedočkáme

Hra o trůny: Pokračování se podle šéfa HBO nedočkáme | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 5 obrázků
Co se po finální epizodě dále dělo s přeživšími postavami? To se nejspíš nikdy nedozvíme. K tomu informace o chystaných prequelech.

Článek obsahuje spoilery ke konci seriálu!

Hra o trůny sice minulé pondělí po mnoha letech došla ke konci a Západozemí našlo svého nového panovníka, mnoho dějových linek ale zůstalo relativně otevřených. Jistě, každá postava dostala své zakončení, u většiny je ale jasné, že v tomto bodě jejich příběh neskončil. Bran (Isaac Hempstead-Wright) a Sansa (Sophie Turner) se chopili vlády nad jihem i severem kontinentu se svými poradci po boku, Arya (Maisie Williams) se vydala na palubě vlastní lodi prozkoumat dosud neprobádaná území a Jon odešel do vyhnanství za Zeď společně s Tormundem (Kristofer Hivju) a svým zlovlkem Duchem. Pokud by se tedy tvůrci rozhodli, že s postavami ještě neskončili a chtějí nám o nich vyprávět dál, prostor by tu určitě byl. Ředitel HBO Casey Bloys ale říká, že něco takového se rozhodně nestane.

Hra o trůny: George R.R. Martin prozradil, co najdeme v plánovaných knihách, ale v seriálu ne
 

V novém rozhovoru promluvil o vývojovém procesu 8. sezony, o jejích smíšených ohlasech a také o chystaných prequelech, které se mají odehrávat napříč historií Západozemí. Když ale došlo na otázku, zda zvažují také pokračování nebo spin-off s některou z existujících postav, odpověď byla jednoznačná: „Ne, ne a zase ne. Částečně proto, že chci, aby tento Davidův a Danův (David Benioff a D. B. Weiss – showrunneři, pozn. redakce) seriál zůstal samostatný. Nechci prostě vzít postavy, které oni tak krásně zpracovali, a vhodit je do světa vytvořeného někým jiným. Chci, aby seriál byl jejich umělecký výtvor. To je jeden z důvodů, proč do pokračování nechci jít. George R. R. Martin má stále v rukávu obrovský svět, do něhož se můžeme vrátit i jiným způsobem. Chceme dál vytvářet věci, které se od hlavního seriálu hodně liší a ne ho jen kopírují. Proto nám momentálně pokračování nebo spin-off o jedné z původních postav vůbec nedává smysl.

S tímto postojem nelze než souhlasit. George R. R. Martin má ve svých knihách a dodatkových materiálech popsaný neskutečně rozsáhlý svět s bohatou historií a mytologií, byla by teda velká škoda se jen babrat ve starém známém. Potenciální navázání na seriál by navíc znehodnotilo konec, který si pro nás showrunneři připravili, ať už jste s ním spokojení, nebo ne. V tom samém rozhovoru ale Bloys potvrdil, že momentálně připravují alespoň tři různé prequely přímo pod Martinovým dohledem. Nechce ovšem slíbit, že se zaručeně dočkáme všech. Dva se teprve píší a je možné, že je HBO zarazí už ve fázi scénáře a třetí začne v průběhu června točit pilotní díl, podle něhož se teprve rozhodne, jestli vznikne i celá série.

Zdroj: THR

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest