Hra o trůny: Představitel Brana potvrdil, že osud jeho postavy je přímo z hlavy G.R.R. Martina

Hra o trůny: Představitel Brana potvrdil, že osud jeho postavy je přímo z hlavy G.R.R. Martina | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 14 obrázků
A co si Isaac Hempstead Wright o uzavření Branova příběhu myslí? K tomu si prohlédněte zákulisní fotky z natáčení 8. řady.

Článek obsahuje spoilery

Jedním z nejdiskutovanějším momentů závěru Hry o trůny bylo zvolení Brana Starka panovníkem šesti království Západozemí. Reakce na tohle vyústění politické situace na kontinentu se různí, přičemž škála diváckých názorů sahá od naprosté spokojenosti, až po pocit, že jde o špatný vtip. Ke kontroverznímu rozuzlení se vyjádřil také Branův představitel Isaac Hempstead Wright.

Isaac uvedl, že když poprvé četl scénář, tak si také myslel, že je to vtip. V rámci jeho soukromých teorií o tom, jak by seriál mohl dopadnout, ho tahle varianta nenapadla ani jednou. Byl přesvědčený, že scenáristé stoprocentně poslali každému herci obsazení individuální verzi scénáře, ve které se králem (královnou) stali právě oni, aby se zamezilo spoilerům. Pak došlo na společné čtení scén s ostatními herci a showrunnery a teprve při něm Wright uvěřil, že to není legrace a panovníkem se skutečně stane Bran.

Když se nad tím Isaac zpětně zamyslí, tak se domnívá, že je to dobrá volba. Možná jsme si Brana jako krále nikdy nepředstavovali, ale vlastně je ideální, že korunu dostane někdo, kdo nemá žádné osobní cíle a postranní úmysly, je vyrovnaný a má v hlavě veškeré vědění lidstva. Podle Wrighta je také skvělé, že politická moc nespadla do klína někomu, kdo ji urval silou, ale naopak někomu klidnému a přemýšlivému. To je podle herce, zvlášť v dnešní době, silné poselství.

Isaac také prozradil, že Hodorova smrt a Branova korunovace byly dvě věci, které spisovatel George R. R. Martin odhalil scenáristům Davidu Benioffovi a D.B. Weissovi o svých budoucích plánech, když se s nimi před lety sešel, aby jim vyjevil, co má vymyšleno pro závěr svojí knižní série, která v té době nebyla (a stále ještě není) fyzicky dopsaná. Isaacovi dělá velkou radost, že může být součástí Georgovy vize.

Na závěr se podívejte dolů do galerie, kde na vás čekají zákulisní fotky z natáčení závěrečné řady.

Zdroj: Making Game of Thrones

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Altherot | 31.05.2019 18:47
Takže jak spousta fanoušků doufala že uvidí v knihách na trůně někoho jiného, tak teď bude asi naštvaná i na G. R. R. Martina že vymyslel takovouhle "ptákovinu". Přitom ale s Branem relativně souhlasím, on dává smysl. Jen se musí trošku změnit argumentace okolo jeho korunovace. Tyrion ho dohodil jen kvůli dobrému příběhu, né kvůli důvodům zmíněným zde v článku.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest