Batwoman: Nový křečovitý teaser dělá z hrdinky lidumila, co pečuje o bezdomovce

Batwoman: Nový křečovitý teaser dělá z hrdinky lidumila, co pečuje o bezdomovce | Fandíme seriálům
Warner Television
Zobrazit dalších 9 obrázků
Další ochutnávka z chystané komiksové série stanice The CW nepůsobí dobře. Pomoc bližnímu je záslužná, ale v tomhle případě je podaná opravdu křečovitě.

Televize The CW aktuálně připravuje další přírůstek do svého Arrowverse, konkrétně sólovou sérii Kate Kane/Batwoman v podání Ruby Rose.

A řekněme to tak, že tahle série vyvolává už teď určitou kontroverzi. Ne, že by byly upoutávky a další propagační materiály úplně dokonalé, ale rozhodně nejsou vysloveně tragické. Přesto například nedávno zveřejněný trailer má na YouTube ne úplně lichotivý poměr palců nahoru a dolů (78 tisíc vs 384 tisíc). 

Některým se nelíbí chování hlavní hrdinky, některým se nelíbí atmosféra, některým se nelíbí, že je hlavní postavou žena..., stačí se podívat do komentářů pod trailer na YouTube a hned pochopíte, co je to poctivý internetový trolling a hate. 

A dá se čekat, že podobně za uši dostane i nový teaser, ve kterém Kate pomůže bezdomovkyni, i když jí to není doporučováno. 

Pravdou ale je, že to opravdu není úplně ideální upoutávka. Tvůrci dělají z Kate Kane drsnou dobrodějku a působí to velmi uměle a nepřirozeně. 

Snad bude seriál, který odstartuje na podzim, výrazně lepší a zavře pusu těm, co kritizují bezpředmětněn, jen aby se postavili "feministické hrozbě". A snad budou lepší i následující teasery a trailery.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 2

DanielFF | 14.06.2019 18:20
Altherot: Přesně tak, je to dohnáno do velkého extrému, který nepůsobí přirozeně a už vůbec ne správně. Není divu, že drtivé většině diváků se to nelíbí. Nahlížet pak na kritiku pouze jako na trolling je velká chyba. Nikdo (až na malé procento výjimek) podle mě nemá problém s tím, že hlavní postavou seriálu je žena. Postava Batwoman přece už delší dobu existuje, nejde o nic zcela nového. Když tedy člověk projíždí komentáře a vidí narážky na "ženu" (občas se objevují i poměrně populární slangy "Wamen" nebo "Wahmen"), tak nenaráží na fakt, že to je žena, ale na to, jak moc křečovitě nám tvůrci dávají najevo, že to je žena. Je to narážka na to, jak moc křečovitě do toho studio a tvůrci tlačí svojí agendu. Tohle rozlišení by mělo jít více do povědomí ostatních, aby pak každý chápal, o čem je přesně řeč a co je vlastně problém v celé této situaci.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest