Pán prstenů: Seriál našel režiséra v Jurském světě

Pán prstenů: Seriál našel režiséra v Jurském světě | Fandíme seriálům
New Line Cinema
Zobrazit dalších 6 obrázků
Poprvé nás do Středozemě zavede někdo jiný, než Peter Jackson. A bude se nakonec točit na Novém Zélandu?

O seriálu zasazeném do světa fantasy klasiky Pána prstenů od Amazonu kolovaly po jeho oznámení mnohé zvěsti, tou zdaleka nejčastější ale byla jednoznačně fáma, že by se měl projekt soustředit na život mladého Aragorna. Sám Amazon se na toto téma prakticky nevyjadřoval a veřejnost začala toto nepotvrzené info brát víceméně jako fakt. V březnu se ale konečně ukázalo, že zprávy se mýlily a známý hraničář a král Gondoru se v novém seriálu ani objevit nemůže, jelikož se bude odehrávat přibližně tři tisíce let před jeho narozením v době známé jako Druhý věk. Kromě toho jsme ale stále tápali ve tmě a více podrobností nedostali. Nyní ale seriál konečně přibral pořádnou tvůrčí sílu za kameru a kromě toho splnil fanouškům jedno velké přání.

První dvě epizody televizního Pána prstenů si vezme na starost J. A. Bayona, režisér, který do hollywoodu poprvé prorazil hororem Sirotčinec a katastrofickým dramatem Nic nás nerozdělí. Většině čtenářů je ale určitě známější kvůli nedávnému Jurskému světu: Zánik říše. Seriál tedy bude první přírůstek do hrané verze Středozemě, který nezrežíroval Peter Jackson.

Bayona ale rozhodně není špatnou volbou a vzhledem k tomu, jak obrovský rozpočet by seriál měl mít, je jen dobře mít ve vedení někoho se zkušenostmi s vizuálními efekty a zároveň osobnějšími příběhy. Bayona sám zveřejnil toto prohlášení: „J. R. R. Tolkien vytvořil jeden z nejúžasnějších příběh všech dob a pro mě jako pro dlouholetého fanouška je to nesmírná čest a radost připojit se k tomuto tvůrčímu týmu. Nemůžu se dočkat, až vezmu diváky z celého světa do Středozemě a provedu je Druhým věkem a dosud neviděným příběhem.

To ale není všechno. Pro trilogii Pána prstenů byl kromě skvělé režie, hudby, herců a všeho dalšího nesmírně důležitým elementem i svět. Peter Jackson se rozhodl točit na svém rodném Novém Zélandu a sága je s touto zemí od té doby nenávratně spojená. Zatím se ale nevědělo, zda se do stejných lokací vydá i seriál. Amazon ale opravdu nešetří na ničem a podle aktuálních zpráv studio bude točit obrovské části seriálu právě na Zélandu. Místní filmové společnosti už údajně připravují podklady na natáčení téměř rok, jelikož produkce má být opravdu masivní. Ať už tedy seriál dopadne jakkoliv, alespoň na jeho přírodu se bude určitě koukat skvěle.

Zdroje: Deadline, The New Zealand Herald

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

19.12.2001 | USA, Nový Zéland
Akční, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest