Batwoman a Pennyworth: 1. ohlasy na dva nové DC seriály slibují jeden slušný, druhý křečovitý

Batwoman a Pennyworth: 1. ohlasy na dva nové DC seriály slibují jeden slušný, druhý křečovitý | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 10 obrázků
Nové komiksové seriály promítaly na Comic-Conu své první epizody. Jak projekty, které měly při propagaci problém získat si větší fanouškovskou základnu, obstály?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Pennyworth

A nyní se podíváme na Pennywortha, seriál popisující válečné mládí batmanova komorníka Alfreda a jeho setkání s Thomasem Waynem, Bruceovým otcem. Seriál připravili tvůrci Bruno Heller a Danny Cannon, kteří již spolupracovali na divácky úspěšně přijatém seriálu Gotham, jež také čerpá ze světa DC.

Rozdíly oproti Gothamu jsou dle recenzentů už ve vizuální stránce, kdy předchozí zmíněný seriál byl o trochu divočejší a snažil se více napodobit styl komiksů. Pennyworth se rozhodl vydat jiným směrem a dle slov recenzentů jde v tomto případě o jasnou výhodu. Seriál se snaží o elegantní (snad až "bondovské") stylizování, které má velké měřítko a jde ruku v ruce se zasazením děje do Londýna v šedesátých letech. Zejména dobovému zasazení také pomáhá zvolená hudba. Neznamená to ovšem, že bychom se nedočkali vůbec žádných spojitostí s komiksy. O ty se stará především duo Alfred Pennyworth (Jack Bannon) a Thomas Wayne (Ben Aldridge).

Zejména mladého Alfreda si lze podle recenzí rychle oblíbit především díky tomu, že je nám známá postava představena z úplně jiného úhlu pohledu - je výrazně mladší a se svými nepřáteli se vůbec nemaže. Kromě toho samotný seriál obsahuje spoustu britského humoru a místy je také nečekaně temný a brutální. V poslední řadě padla zmínka také o záporácích, kteří dle kritiků nepůsobí jednodimenzionálně, ale mají větší hloubku.

Dle recenzí jde tedy zatím o svižnou a zábavnou jízdu, která má svůj specifický a dobře vybalancovaný styl mezi komiksovým světem a dobovým zasazením.

Jediná výtka v podstatě padla na to, že několik pokusů o vtip dopadlo spíš trapně, ale to může být věc osobního vkusu. Někteří kritici také doplňují, že i přes uvedené kvality první epizoda stále ještě nedokázala ospravedlnit existenci seriálu - kdyby se seriál nijak nespojoval s Batmanem a nebál se stát na vlastních nohou, dost možná by mu to prospělo.

Pozitiva nicméně převládají, a tak se v tomto pomyslném duelu (DC seriálů, které si odbyly premiéru v předvečer Comic-Conu) stává seriál Pennyworth jasným vítězem, minimálně tedy ze strany kritiků. O Pennyworthovi si my ostatní budeme moci udělat vlastní obrázek ještě tento měsíc, konkrétně 28. července. Na Batwoman si naopak počkáme až do 6. října.

« Předchozí kapitola
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest