Zaklínač: Násilí a sex jsou integrální součástí příběhu, aneb co odhalil Comic-Con

Zaklínač: Násilí a sex jsou integrální součástí příběhu, aneb co odhalil Comic-Con | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 46 obrázků
Henry Cavill a tvůrkyně seriálu Lauren S. Hissrich představují The Witchera.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Včera nás tvůrci všechny příjemně překvapili a poslali do světa první plnohodnotný trailer na seriálovou podobu Zaklínače. To ale nebyla ani zdaleka jediná novinka. Z řady rozhovorů s tvůrčím týmem a z panelu na Comic-Conu jsme se rovněž dozvěděli spoustu zajímavostí, které nám slušně napovídají, na co přesně se můžeme koncem roku těšit.

Nejprve se v jednom rozhovoru až nečekaně otevřeně rozpovídala hlavní tvůrkyně Lauren S. Hissrich, podle které bude mít seriál pramálo společného s herními adaptacemi. Hlavní zdrojem inspirace jsou knížky Andrzeje Sapkowskiho. V podstatě tak přímo potvrdila, že hry se vydaly jedním směrem a seriál se vydá po vlastní a samostatné cestě.

První sezóna se bude především soustředit na postupné budování rozsáhlého a komplexního universa plného tajuplných postav s vlastní agendou. Z jejího vyjádření je patrné, že Zaklínač hraje v plánech Netflixu dlouhodobou roli, což není vzhledem k rozsahu knižního materiálu žádné překvapení.

Další zajímavou informací je to, že první sezóna nemá klasického záporáka. Je to spíše o poznávání jednotlivých postav, jejich životního příběhu a (často skryté) motivace ovlivňující jejich činy a rozhodnutí. Soudy je potřeba nechat stranou, protože svět Zaklínače je světem, kterému dominují nejednoznačné charaktery s komplikovanou morálkou. Máme se připravit na to, že postavy, kterým jsme se rozhodli fandit na začátku, nemusí být těmi, komu bude náležet naše náklonnost a loajalita na úplném konci. Řada postav které budou provádět zdánlivě strašné a nepochopitelné věci, může být často vedena nezištnými pohnutkami.

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 2

.Karel | 20.07.2019 18:03
Víceméně souhlasím s kolegou níže... taky mi to děsně smrdí americkým nádechem a genderovou vyváženost asi zmiňovat netřeba. Byť semnou mnozí určitě souhlasit nebudou, tak ale po Ruských filmech posledních let jmenovitě Viking, Legenda o Kolovratě(Kolovratovi) a Skif si myslím, že by Zaklínači seděla Ruská velkoprodukce, protože a jelikož a neoddiskutovatelně v sobě to slovanství mají.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest