The Boys: Recenzenti chválí rýpání do superhrdinské mánie, druhá řada je hotová věc

The Boys: Recenzenti chválí rýpání do superhrdinské mánie, druhá řada je hotová věc | Fandíme seriálům
Amazon Prime Video
Zobrazit dalších 21 obrázků
Comic-Con představil nový seriál, který se drsně opírá do kultu superhrdinů a celebrit a podle recenzentů je to pecka.

Nejspíš již víte, že superhrdinský seriál The Boys podle drsných komiksů od Gartha Ennise a Daricka Robertsona, nepojednává o klasických hrdinských činech a opěvování superhrdinského řemesla, ale naopak se zaměřuje na "hrdiny", kteří propadli své temné straně, ovlivňují svět skrze svou image a své schopnosti zneužívají k vlastním zájmům. V seriálu tak potkáme několik superhrdinů, kteří si říkají Sedmička, jejichž počínání vždy není úplně košer. Na odpor se jim postaví parta antihrdinů s přízviskem The Boys, které svede dohromady drsný Butcher (Karl Urban). Ti se rozhodnou jít Sedmičce tvrdě po krku a při své cestě chtějí světu odhalit, jací jejich oslavovaní hrdinové doopravdy jsou.

Originální série tak nabízí satirický pohled na svět plný superhrdinů a vysmívá se klasickým komiksovým velkofilmům, jenž všichni dobře známe. Kupříkladu vůdce Sedmičky Homelander už z plakátu působí jako arogantní verze Cavillova Supermana. Sám Eric Kripke, jeden z tvůrců, přiznává, že The Boys jsou do určité míry alegorií na postavy od DC, kdy každý z představených prezentuje někoho z Justice League. Kupříkladu postava Queen Maeve je něco jako Wonder Woman, Black Noir má blízko k Batmanovi a The Deep je jakási variace na Aquamana. Nechybí ani postava podobná Flashovi, která si říká A-Train. Tvůrci dále uvádějí, že seriál The Boys je tak vlastně odrazem aktuálního světa, který "ujíždí" na superhrdinech, ale hlavně upozorňuje na problémy, kdy jsou obyčejní lidé neustále manipulování celebritami i politickými představiteli pro své soukromé účely a obyčejný člověk se tak kvůli nim dostává do rozporu s vlastními zájmy i hodnotami. Podle Erica Kripkeho jsou The Boys skutečně věrohodní aktuální době. 

Všechno, co tvůrci zmiňují, je nejspíš pravdivé, protože recenzenti seriál vesměs chválí a občas padají i desítková hodnocení. Prý se jedná o velmi brutální a krutý seriálový počin, který si nebere servítky a nabízí celou škálu velmi zajímavých a sympatických postav. Je chválena i kritická a satirická stránka seriálu, které opravdu dokáže nastavit zrcadlo aktuálnímu světu a popkultuře, i když jde mnohdy do extrémů.

Možná i reakce kritiků přispěly k okamžitému rozhodnutí pro obnovení seriálu pro druhou řadu (a to jej ještě ani běžní fanoušci neviděli), přičemž studio přidalo i jednu castingovou novinku. V příští sérii si zahraje herečka Aya Cash.

V traileru níže si můžete připomenout, jak drsný seriál se k nám blíží. Premiéra již 26. července.

Ve videu níže se můžete podívat na Starlight, mladou a idealistickou superhrdinku, která by se ráda připojila k Sedmičce, jenže když tak učiní, brzy zjistí, že věci v superhrdinském světě fungují trošku jinak, než si představovala. 

Hrají: Jack Quaid, Elisabeth Shue, Karl Urban, Laz Alonso, Tomer Capon, Karen Fukuhara, Antony Starr, Erin Moriarty, Dominique McElligott, Jessie T. Usher, Chace Crawford and Nathan Mitchell a Simon Pegg.

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 2

Fimi | 21.07.2019 20:57
Výborné na tohle se fakt těším...komiks je úžasný..
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest