Watchmen: Co si o seriálu myslí tvůrce komiksu Alan Moore

Watchmen: Co si o seriálu myslí tvůrce komiksu Alan Moore | Fandíme seriálům
Zobrazit další 4 obrázky
Showrunner Damon Lindelof promluvil a autorovi a jeho vlivu na seriál.

Dvanáctidílná komiksová minisérie Watchmen - Strážci z 80. let minulého století od vyhlášeného autora Alana Moorea se i v současnosti stále řadí mezi to nejlepší, co může forma grafických románů nabídnout. Už od vydání bylo ale jasné, že zfilmovat Watchmeny by pro kohokoliv byl pořádný oříšek. Celý příběh se podobá spíše politickému románu než klasickému komiksu, násilím a ošemetnými tématy se nešetří, akce se objevuje zřídkakdy a hlavní superhrdinské postavy jsou tu vykresleny jako opravdoví lidé se skutečnými problémy. Jako první se Watchmeny navzdory skeptikům pokusil přivést na plátna Zack Snyder a reakce byly dost smíšené. Letos se pak značka dočká seriálu na HBO.

Místo klasické adaptace ale tentokrát uvidíme pokračování, se kterým neměl Moore už vůbec nic společného, a vzešlo kompletně z hlavy scenáristy Damona Lindelofa a jeho týmu Jak tedy Moore, který je kromě svého talentu pověstný také nenávistí k adaptacím svých děl, na seriál reagoval?

Watchmen: Nabitý trailer zpochybňuje maskované mstitele
 

Alan Moore je génius,“ začal Lindelof, ale ihned poté přiznal: „Dal nám ale velmi jasně najevo, že s našimi Watchmen nechce mít vůbec nic společného.“ Podle dostupných informací spisovatel dokonce odmítá, aby se jeho jméno byť jen objevilo v titulcích. Z jeho starých postojů se tedy nic nezměnilo a z představy pokračování ke svému dílu není ani trochu nadšený. Lindelof ovšem dodal, že Mooreův přístup chápe a dokonce svým způsobem obdivuje. Kdyby mu v jeho době někdo začal kecat do práce, podle Lindelofa by prostě odpověděl: „Tak jděte do p*dele, udělám si to, jak chci“ a přesně tak na situaci pohlíží sám. Čerpá prý z esence Alana Moorea a říká mu: „Jdi do p*dele, udělám to, jak chci já.“ I když mohou znít útočně, všechny komentáře jsou ale samozřejmě míněny v dobrém. Scenárista komiks Watchmen miluje a jeho tvůrce samozřejmě velice respektuje.

Damon Lindelof přináší pohled do alternativní historie, kde jsou maskovaní mstitelé postavení mimo zákon. Nová dramatická série čerpá z nostalgie přelomového původního komiksu stejného jména a při tom se pokouší přinést něco vlastního. V hlavních rolích hrají Regina King, Don Johnson, Tim Blake Nelson, Louis Gossett Jr., Adelaide Clemens, Andrew Howard, Jeremy Irons, Tom Mison, Yahya Abdul-Mateen II, Sara Vickers a další. S premiérou se počítá na podzim 2020.

Zdroj: The Wrap

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 7

Fimi | 31.07.2019 07:03
Přesně tak, proto i odešli lidi od Marvelu a založili Image Comics.. prostě u Dc a Marvelu nemáš práva na svoje díla ty vlastní vydavatelství...
Vstoupit do diskuze

Související články

Strážci - Watchmen

06.03.2009 | USA
Akční, Sci-Fi, Mysteriózní
Info o filmu

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest