Podzimní premiéry na ČT

Podzimní premiéry na ČT | Fandíme seriálům
Zobrazit další 4 obrázky
Dva nové seriály, televizní filmy, desátá řada StarDance i nový zábavní pořad.

Nadcházející seriálová sezóna neznamená pouze příval nových a zajetých seriálových značek ze zahraničí, ale i příchod zajímavých novinek z dílny České televize. Vyjma dvou nových seriálů, které si rozebereme níže, se můžete těšit na čtyři filmy v režii Jana Hřebejka, Terezy Kopáčové a Víta Karase sdružené v cyklu Jak si nepodělat život, desátou řadu roztančeného StarDance a nový zábavní pořad zaměřený na fenomén fake news To se ví.

Princip slasti: Koprodukční krimi s Karlem Rodenem se představuje v prvním traileru
 

První seriálovou novinkou je šestidílná minisérie Sever od režiséra Roberta Sedláčka (Jan Palach). V ní bude Jiří Mádl a Štěpán Benoni (Tátové na tahu) řešit kriminální případy a zároveň bojovat s institucí, se kterou uzavřeli zaměstnanecký poměr. O Severu se kreativní producent ČT Jan Lekeš vyjádřil následovně: „V případě seriálu Sever tvoří detektivka spíše kostru. To hlavní je psychologicky pojatý příběh muže, který se rozhodl být dobrým policistou. A narazil. Atraktivní prostředí policie slouží většinou jen jako pozadí pro vyšetřování zločinu. U nás je hlavním hracím polem.“ (Další podrobnosti o Severu najdete v samostatném článku).

Kromě Severu se konečně dočkáme i koprodukční kriminálky Princip slasti, o které jsme vás také již dříve informovali. Desetidílný Princip slasti je historicky první televizní projekt ČT, na kterém se podílejí čeští, polští a ukrajinští filmaři. Diváci se tak dočkají různorodých lokací i hereckých osobností. Hlavní tým vyšetřovatelů tvoří Karel Roden, ukrajinský herec Sergej Strelnikov (Balada o bombardérovi) a polská herečka Małgorzata Buczkowska (Volta). V Polsku seriál běžel již od 9. 6. a doprovází ho pozitivní recenze. „Princip slasti je seriál pro diváky, kteří rádi sledují příběhy s více ději. Líbí se mi, že může hádat, kdo je pachatelem a kam všechno povede, ale definitivně nic neodhadne. Všechno v tomto příběhu se mění, děj vede různými směry,” říká Karel Roden.

Nedělní večery na ČT budou patřit loňským tuzemským snímkům, které byly oceněny na Českých lvech či Cenách české filmové kritiky. Televizní premiéru si takto odbyde například roadmovie Všechno bude režiséra Olmo Omerza anebo Hastrman od Ondřeje Havelky. Kromě českých seriálů ČT uvede i několik zajímavých zahraničních titulů, o kterých se můžete dočíst zde.

Zdroj: ČT

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest