Simpsonovi: Propuštěný skladatel žaluje studio za diskriminaci

Simpsonovi: Propuštěný skladatel žaluje studio za diskriminaci | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 9 obrázků
Seriál čelí dalšímu problému. Tentokrát jde o diskriminaci kvůli věku.

Simpsonovi to v poslední době nemají jednoduché. Přešli k Disneymu, zasáhla je kauza kolem Michaela Jackson a občas musejí řešit potenciální vyškrtnutí nějaké postavičky, ať už kvůli kontroverzi nebo politické korektnosti. A nyní řeší další, v rámci seriálu raritní, komplikaci.

Alf Clausen, skladatel, který se hudebně podílel na více jak 560 epizodách, byl vyhozen již před dvěma lety a dosud se nezdálo, že by to na Simpsonovi mělo nějaký vliv. Důvodem jeho propuštění mělo být to, že studio chce hudbu změnit a dát jí jiný směr. Jenže Clausen viděl důvod jinde, a tak se obrátil na soud. Skutečným důvodem měl být dle jeho soudu jeho pokročilý věk a blíže nespecifikované postižení. Něco takového by podle právníků rozhodně neměl být důvod k vyhazovu, alespoň dokud je člověk ke své činnosti kompetentní. Skladateli je dnes 78 let.

S úvodní znělkou k seriálu přišel jeho kolega Danny Elfman, nicméně Clausen ji ve třetí sérii poupravil, takže kromě hudby k jednotlivým epizodám má zásluhu i na úvodním hudebním motivu. Jenže to studiu zřejmě nestačí a chtějí pro svůj animák mladou krev. Skladatelovu práci převzala společnost Hanse Zimmera Bleeding Fingers Music, při čemž hudbu pro seriál by měl mít na starost mladý Austin Fray.

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

.Karel | 12.08.2019 13:21
Lidi, díky The Boys mám naprostý postižení vidět všechno jistou reálnější optikou. Jedna věc pro veřejnost, druhá věc za oponou...
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest