Práva na Teorii velkého třesku a Dva a půl chlapa přijdou na víc než miliardu

Práva na Teorii velkého třesku a Dva a půl chlapa přijdou na víc než miliardu | Fandíme seriálům
Warner Bros Television
Zobrazit další 3 obrázky
Streamovací služby se perou o zajeté značky. Kolik stojí práva na Přátelé, Kancl či Simpsonovi?

Každý rok vznikne nespočet nových seriálů, které se honosí skvělými recenzemi, originálním příběhem a rostoucí diváckou základnou. To se ovšem týká spíše dramatických než komediálních seriálů. Natočit nové sitcomy, které by přitáhly davy, se televizním stanicím a ani streamovacím službám příliš nedaří a není tak divu, že se streamovací služby perou o práva na zajeté komediální značky s kultovním statusem.

Doctor Who: Všechny díly budou exkluzivně dostupné na HBO Max
 

Za komediální seriály jsou přitom tyhle společnosti schopny utratit šílené částky. Společnost NBCUniversal zaplatila cifru přesahující 500 milionů dolarů za komediální Kancl. Připravovaná streamovací služba HBO Max od společnosti Warner Media koupila práva na Přátele za úctyhodných 425 milionů dolarů. Oproti těmto částkám je 100 milionů dolarů za Simpsonovi, které si budete moci pustit výhradně na Disney+, vcelku levná záležitost.

Tyto obří cifry za nedlouho pravděpodobně překonají dva komediální hity od tvůrce Chucka Lorra. Cena za práva na všech dvanáct řad Teorie velkého třesku a kompletní sitcom Dva a půl chlapa se může vyšplhat na 1,5 miliardy dolarů. O právech na tyto dva seriály vyjednává streamovací služba HBO Max. Hlavním důvodem, proč jsou práva na seriály Teorie velkého třesku a Dva a půl chlapa o tolik dražší než Přátelé či Kancl je ten, že ani jeden z těchto seriálů zatím nebyl zveřejněn na žádné streamovací službě, zatímco např. Přátelé sbírali nové i staré diváky na Netflixu.

Dle dostupných informacích je nejblíže k právům na Teorii velkého třesku a Dva a půl chlapa společnost Warner Media. Pokud by práva získala, tak by to znamenalo, že při spuštění HBO Max na jaře příštího roku by předplatitelé této streamovací služby měli v nabídce rovnou tři nezapomenutelné komediální série a to Teorii velkého třesku, Dva a půl chlapa a Přátelé. A průzkumy ukazují, že tyhle velké značky mohou reálně rozhodovat o tom, zda si divák službu předplatí nebo nepředplatí.

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 4

filmsim | 14.08.2019 22:08
Text vychází z článku ze serveru Deadline, který pojednává o streamovacích službách v USA. To, že je TBBT dostupné na Netflixu či HBO Go u nás, nesouvisí s tím, že v USA bylo TBBT dostupné jen z části (poslední řady) na CBS All Access a Dva a půl chlapa nebylo dostupné vůbec na streamovacích platformách. Smlouvy na práva o vysílání jednotlivých seriálů se následně projeví na tom, jak budou dané seriály dostupné jak v USA tak i v Evropě.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest