Zpřítomnělí: HBO Europe přichází se sci-fi sérií světového formátu, kde se lidé z dávných dob zhmotní v současnosti

Zpřítomnělí: HBO Europe přichází se sci-fi sérií světového formátu, kde se lidé z dávných dob zhmotní v současnosti | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 11 obrázků
Syrový, bizarní, ambiciózní a s vikingy. Takhle působí nový norský seriál. 

Americké a britské seriály si dopřávají největší pozornosti, ale byla by škoda opomenout ty evropské kontinentální. Odnož HBOHBO Europe nás minimálně jednou ročně překvapí s nějakou peckou. Tenhle rok nás čeká novinka Ivana Zachariáše – Bez vědomí a už teď odstartoval norský seriál Zpřítomnělí (Beforeigners).

Jedná se o ambiciózní sci-fi drama od režiséra Jense Liena (Synové Norska). Česká synopse: V oceánu se nevysvětlitelně začnou objevovat lidé z minulosti. O pár let později se detektiv Lars Haaland spojí s Alfhildr Enginnsdottirovou, první policistkou vikinského původu, aby společně vyřešili případ vraždy v Oslu.

Šestidílný seriál z blízké budoucnosti sleduje nový fenomén, který zasáhne celý svět. Silné blesky udeří na hladinu oceánu a začnou se objevovat lidé, kteří již dávno zemřeli. Pocházejí ze tří různých období: doby kamenné, vikinské éry a z konce 19. století. Nikdo nechápe, jak je to možné, a ani tito lidé z minulosti nemají tušení, co se děje. O pár let později se Alfhildr, která pochází z dob vikingů, v rámci integračního programu spojí s vyhořelým policistou Larsem Haalandem. Zatímco vyšetřují vraždu ženy s tetováním pocházejícím z doby kamenné, Lars a Alfhildr odhalí nečekaná zjištění.

V hlavních rolích: Krista Kosonen (Blade Runner 2049), Nicolai Cleve Broch, Agnes Kittelsen (Max Manus), Stig Henrik Hoff (Věc), Ágústa Eva Erlendsdottir (Bjarnfreðarson), Stig Amdam (Okupace) a Eili Harboe (Thelma).

Trailer má v sobě jistou „evropskou jiskru“, oproti americkým seriálům působí více „špinavě“, drsně a bizarně. Norští tvůrci si nebudou brát žádné servítky a snad nás čeká po vydařeném pilotu i do budoucna pěkně syrová podívaná. První díl je od 21. 8. 2019 ke zhlédnutí na HBO GO. V galerii naleznete fotografie k seriálu.

Trailer s českými titulky: 

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 5

Andrea | 25.09.2019 17:59
Seriál výborný! Doufáme že budou další díly, pač poslední 6 díl skončil blbě,tohle je nekonečný téma..
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest