15 nejlepších Netflix seriálů podle jeho uživatelů

15 nejlepších Netflix seriálů podle jeho uživatelů | Fandíme seriálům
Zobrazit další 2 obrázky
Rozsáhlý průzkum odhalil nejoblíbenější seriály na streamovací službě Netflix.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Průzkum od MoffettNathanson/HarrisX vyzval předplatitele streamovací služby Netflix z USA, aby vybrali svůj nejoblíbenější seriál této služby. Do průzkumu byly zahrnuty jak původní seriály od Netflixu, tak licencované tituly, ke kterým streamovací gigant odkoupil práva od televizních stanic. O prvenství v TOP 15 bojovali především tituly Orange is the New Black a Stranger Things. Nakonec žebříček vyhráli vězenkyně, které vybralo přes 7% dotazovaných, zatímco Stranger Things 6%.

47% diváků je přesvědčeno, že existuje příliš mnoho streamovacích služeb
 

Z 99 nejčastěji zmiňovaných seriálů bylo 51 původních od Netflixu a 42 převzatých. Průzkum probíhal v květnu a červnu letošního roku. Enormní popularitě se stále těší komediální hity Kancl a Přátelé, které se umístily na 8. a 9. místě v žebříčku. O oba seriály ovšem Netflix od příštího roku přijde. Přátelé budou exkluzivně dostupní na HBO Max od společnosti Warner Media a Kancl se přesune na připravovanou streamovací platformu od NBCUniversal.

Netflix se tak čím dál víc musí soustředit na původní obsah, a to nejenom kvůli vypršení lecencí na nepůvodní seirály, ale rovněž z důvodu vzrůstající konkurence v podobě Disneyho, Warnerů a Applu, kteří své vlastní streamovací služby spustí již za pár měsíců. Průzkum dále odhalil, že 14% uživatelů využívá předplacený účet někoho jiného. Což je více než u konkurenčního Hulu (11 %) a Amazonu (6%). Dále bylo prokázáno, že 77% uživatelů Netflixu sleduje obsah denně či několikrát týdně, což je opět vyšší procentuální podíl než u Hulu (76%) a Amazonu (60%).

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest