Hra o trůny: HBO dá šanci historické sérii o úpadku rodu Targaryenů

Hra o trůny: HBO dá šanci historické sérii o úpadku rodu Targaryenů | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 5 obrázků
HBO údajně dá zelenou prequelu o "nejšílenějším šlechtickém rodu ze Západozemí".

HBO ještě před premiérou závěrečné řady Hry o trůny dávalo jasně najevo, že veleúspěšnou značku hodlá ždímat dál. Stanice dala zhruba pěti tvůrčím týmům příležitost navrhnout vlastní příběh zasazený do fiktivního světa George R.R. Martina, přičemž realizováno by mohlo být všech pět námětů, ale také žádný. Záleží čistě na prezentované atraktivitě jednotlivých projektů.

Aktuálně je situace taková, že HBO objednalo pilotní (zkušební) epizodu příběhu zasazeného do dávné minulosti Západozemí a blízko pilotní epizodě má podle čerstvých informací také série, která se bude věnovat rodu, jehož někteří členové mají trochu problém s psychickou vyrovnaností. Je samozřejmě řeč o Targaryenech

Objevily se informace (které HBO zatím odmítlo komentovat), že stanice zřejmě dá zelenou pilotní epizodě zatím nepojmenovaného seriálu, který se bude odehrávat zhruba 300 let před Hrou o trůny a zaměří se konkrétně na pád rodu Targaryenů. 

Za projektem stojí autor knižní předlohy George R.R. Martin a Ryan Condal, který píše scénář. Jako inspirace by měla posloužit kniha Oheň a krev z roku 2018, která se zaměřuje právě na historii Targaryenů. Na seriálu se údajně pracuje od podzimu minulého roku a mělo by jít o jeden z pěti námětů, o kterých slýcháme od roku 2017.

Z těch těch byl zatím jeden zamítnutý, tři jsou ve fázi vývoje, jeden natočil svůj pilot a další (právě ten, který má sledovat osudy Targaryenů) by se měl pilotu brzy dočkat. To ostatně naznačil George R.R. Martin už v květnu:

"Jsou tu dva jiné seriály, které zůstávají ve fázi psaní scénáře, ale jsou na dobré cestě. O čem budou? Nemohu říct. Ale možná by si někteří z vás měli pořídit výtisk Ohně & krve a nabídnout vlastní teorie."

Jak už ale bylo řečeno, zatím bohužel není jasné, zda se vůbec dočkáme nějakého dalšího seriálu ze světa stvořeného Martinem. I kdyby "targaryenský" seriál dostal příležitost natočit pilotní epizodu, neznamená to ještě nutně, že se dostane až na obrazovky. Nicméně Hra o trůny je stále velmi populární značka, takže by bylo překvapením, pokud by HBO nedalo šanci ani jednou z původně pěti plánovaných seriálů.

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

moiki | 14.09.2019 23:47
No může to být zajímavé když se dostane na to co se dělo před velkou ságou doufam že se to ale nebude týkat jen Targeryanů chápu že na ty to bude zaměřené především ale taky by mohli do toho zasahovat i jiné slavné rody západozemí např Starkové které mam nejraději.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest