Svědectví: Postapokalyptický Kingův opus magnum našel záporáka

Svědectví: Postapokalyptický Kingův opus magnum našel záporáka | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 9 obrázků
Další Skarsgard míří do adaptace knihy Stephena Kinga.

Počet zadaptovaných knih Stephena Kinga roste jako houby po dešti. O adaptaci jeho postapokalyptického románu Svědectví (The Stand), který vyšel v roce 1978, jsme vás již informovali v souvislosti oznámením režiséra a změnou konce, který se bude od knižní předlohy lišit. Nyní se služba CBS All Access pochlubila s obsazením několika zásadních rolí.

The Outsider: Další bestseller od Kinga v hledáčku televize
 

K dříve oznámeným Jamesi Mardsenovi a Amber Heard se připojí Alexander Skarsgard, jenž se po vzoru svého bratra Billa zhostí role záporáka. Zatímco Bill Skarsgard momentálně straší v kinech jako démonický klaun Pennywise ve snímku To Kapitola 2, tak Alexander Skarsgard se zhostí role Randalla Flagga. Flagg se řadí mezi nejikoničtější záporáky z knih Stephena Kinga a sám autor ho popisuje následovně: „Vypadá jako kdokoli, koho vidíte denně na ulici. Když se však zazubí, tak ptáci mrtvolně padají z nebe, tráva žloutne a kam Flagg plivne, tam kus země zemře. Vždy je tam někde venku. Nesmrtelně prochází časem. Nese na svých bedrech jména tisíce démonů. Ježíš ho jednou srazil do stáda prasat. Jmenuje se Legie. Bojí se nás. Zná magii. Může svolat vlky a žít ve vránách. Je to král ničeho.

K obsazení se připojila i oscarová herečka Whoopi Goldberg (Duch). Ta se zhostí role 108leté Matky Abagil, prorokyně, která přijímá vize od Boha a vede přeživší po zpustlých zbytcích civilizovaného světa. Dalšími přírůstky jsou Jovan Adepo (Pozůstalí) v roli Larryho Underwooda, Owen Teague (Bloodline) coby Harold Lauder, Brad William Henke (Orange Is the New Black) jako postava Tom Cullen a Daniel Sunjata (Zmizelá) v roli Cobba.

Svědectví se řadí mezi jedny z nejlépe hodnocených knih Stephena Kinga. Postapokalyptický román se odehrává ve světě, ve kterém 99% populace vyhynulo na smrtící vir. Přeživší se dělí na skupinu klaďasů a těch zlých, kteří se snaží vytěžit nastalou situaci ve svůj prospěch. Kniha byla poprvé zadaptována v podobě minisérie v roce 1994. O úplné fiasko se nejednalo (IMDb hlásí 7.2/10), avšak minisérie se nijak zvlášť neproslavila a usuzujeme, že většina dnešních diváků o ní dodnes neslyšela. Nové verze Svědectví bychom se měli dočkat v průběhu příštího roku.

Zdroj: Slashfilm, TVLine

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 1

Fimi | 13.09.2019 20:18
Doufám že toto vyjde.. Je to úžasná kniha. Navíc flagg je padouch jak svině a objevuje se ve více knihách
Vstoupit do diskuze

Související články

The Stand

08.05.1994 | USA
Dobrodružný, Drama, Fantasy, Horor
Info o filmu

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest