Přátelé: Vedení televize vidělo Monicu jako lehkou děvu a Ross neměl randit s Monou

Přátelé: Vedení televize vidělo Monicu jako lehkou děvu a Ross neměl randit s Monou | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 28 obrázků
I 15 let po konci kultovního seriálu se dozvídáme nové věci.

Je to už nějakých 15 let, co skončil jeden z nejúspěšnějších seriálů všech dob a to sitcom Přátelé. Přitom stále patří k extrémně populárním projektům, který si mnozí lidé rádi pustí znovu a znovu a znovu. Ostatně, jedna z našich televizí ho opakuje už asi posté a stále je o něj očividně zájem. 

Ale přestože už od konce seriálu uplynula spousta času, stále se vynořují nové zajímavosti, které se ho týkají. Například ta, že původně šéfové stanice NBC nebyli nadšení z toho, jak byla prezentována Monica (Courtney Cox) a chtěli se zbavit dějové linky z pilotní epizody, kdy Monica na prvním rande skončila v posteli s klukem jménem Paul

S tím nebyl spokojen například tehdejší prezident NBC Don Meyer a zdálo se, že na jeho popud by intimní moment mohl z dané epizody úplně vypadnout. Nicméně živé publikum, které bylo nedílnou součástí natáčení Přátel, dostalo dotazník, ve kterém byla otázka, která v podstatě zjišťovala, zda je Monica "lehká děva". Ale k překvapení NBC se diváci nechali slyšet, že je jim Monica i po téhle sexuální eskapádě sympatická a mají ji rádi. Nakonec tedy dějová linka s Monicou a Paulem v seriálu zůstala.

A úplně jinak se mohl v pozdější řadě (konkrétně v osmé) vyvíjet také příběh Moničina bratra Rosse (David Schwimmer). Ten se tehdy dal dohromady s jednou z jeho nejvýraznějších partnerek - s Monou. Původně však tihle dva nikdy neměli skončit spolu. 

Představitelka Mony Bonnie Somerville prozradila, že původně bylo v plánu to, že její role bude výrazně menší, šlo jen o jeden natáčecí den, kdy by se Mona objevila jako kamarádka Monicy na pár okamžiků a to bylo všechno. Somerville vzpomíná:

"Můj agent mi řekl, 'Obsazují první epizodu a je tam malá role, kdy jde jen o pár vět. Dorazila jsem [na casting] a Marta a David (Marta Kaufman a David Crane, tvůrci seriálu, pozn. redakce) byli v místnosti a skončilo to snad za vteřinu. Poté mi můj agent zavolal a řekl, 'Máš to, v pondělí jdeš do práce."

Bonnie se tak dostavila na první čtení scénáře s tím, že ji čeká jen pár záběrů, ale lidově řečeno to během předčítání tak "rozbalila", že si ji kolegové hned oblíbili.

"Škádlení opravdu fungovalo a někdo řekl, 'Jste opravdu zábavná, měli bychom vás oslovit znovu.' A já na to, no jasně."

A jak víme, vyšlo to, Mona se objevila v několika dílech a její role byla mnohem výraznější než jen pár štěků v jedné epizodě. Herečka vlastně zavtipkovala, že věřila, že bude sedmým členem skupiny přátel. K čemuž sice nedošlo, ale i tak se Mona stala jednou z nejvýraznějších expřítelkyň Rosse.

Zdroj: EW (I, II)

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest