Přátelé: Odkud se vzaly Rossovy kožené kalhoty a další památné momenty ve vzpomínkách scenáristů

Přátelé: Odkud se vzaly Rossovy kožené kalhoty a další památné momenty ve vzpomínkách scenáristů | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 7 obrázků
U příležitosti pětadvacátého výročí premiéry se spolutvůrce David Crane rozpovídal o zábavných momentech.

Letos 22. září to bude neuvěřitelné čtvrt století od premiéry kultovního seriálu Přátelé a u této příležitosti jsou samozřejmě zpovídány osoby, které za seriálem stojí, včetně spolutvůrce Davida Cranea

Ten poznamenal, že seriál Přátelé nebyl jen o vtípcích, byť dobrých, ale bylo také nutné, aby lidem na hlavních postavách záleželo, což vyšlo. 

Nicméně, gagy samozřejmě byly nedílnou součástí seriálu a Crane se rozpovídal o několika z nejpamátnějších. Mezi ně patří také ten, které se týkal Rosse (Davis Schwimmer) a jeho legendárních kožených kalhot. Ale jak tenhle nápad vůbec vznikl? David prozradil, že inspirací se stal scenárista Adam Chase, který si právě kožené kalhoty pořídil:

"My ostatní jsme se na to zaměřili a dali mu kvůli těm koženým kalhotám pořádně zabrat."

Osobní zkušenosti ostatně posloužily jako častá inspirace pro celou řadu vtípků. Jako například u toho, když mělo pár členů party velký problém s vynesením pohovky do Rossova bytu. To bylo rýpnutí do realitní situace v New Yorku:

"Minimálně jednou bylo v seriálu ukázáno, že je prostor problémem. Všichni žili v bytech, ale dostat pohovku nahoru po téhle záplavě schodů... To je prostě New York. To je ukázka New Yorku, ve kterém skutečně žijeme."

O New Yorku se mimochodem traduje, že je obtížné v něm najít vztah, ale Rossovi a Rachel (Jennifer Aniston) se to povedlo. A tvůrci měli už od počátku v plánu, že skončí spolu. Nebylo tedy otázkou, jestli budou pár, ale jak to udělat, aby to bylo zajímavé:

"Výzva zněla: Jak docílit toho, aby to bylo překvapivé a zajímavé a to způsobem, kterým byste to nečekali. A doufejme, že jsme to zvládli v momentě, kdy vystoupila z letadla."

Nedílnou součástí Přátel byly také veleznámé hostující hvězdy. Nicméně je překvapením, že role jim většinou nebyly psány na míru. Nejdříve vznikl scénář a až poté se přemýšlelo o tom, koho obsadit:

"Neřídili jsme se tím, kterou hvězdu bychom chtěli. Nepsali jsme dané epizody pro určité lidi. Prostě jsme napsali dané díly a pak došlo na casting a my si řekli: 'Tak, koho můžeme mít."

A nakonec jsme se dočkali zvučných jmen, od Robina Williamse, přes George Clooneyho až po Julii Roberts.

Zdroj: EW

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest