Marvel TV hrozí zrušení televizní produkce, říkají interní zdroje

Marvel TV hrozí zrušení televizní produkce, říkají interní zdroje | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 10 obrázků
Růst filmového vesmíru a streamingu výrazně omezuje možnosti televizní tvorby.

Když v roce 2013 začal Marvel poprvé expandovat do světa seriálů, prakticky každý fanoušek byl štěstím bez sebe. Filmový vesmír právě nakopli veleúspěšní Avengers a prospekt jeho rozšíření na televizní obrazovky vypadal vskutku vzrušující. A poté, co se k celé situaci přidal Netflix se svými temněji orientovanými projekty se Marvel seriály zdály definitivně neodolatelné.

Tento experiment provázaných sérií ale neměl ani zdaleka tak dlouhého trvání, jak jeho velkofilmový bratříček. Fandové si totiž brzy začali uvědomovat, že i když seriály na širší svět neustále odkazují, ve filmech jste o nějakém Daredevilovi či Agentech S.H.I.E.L.D.u neslyšeli ani slovo. A to ani nezmiňujeme kvalitu, která u většiny pozdějších televizních produkcí šla drasticky dolů.

Nyní se tedy nacházíme v bodě, kdy se ani jednomu Netflix seriálu nepodařilo vyhnout zrušení. Agenti se chystají na svou závěrečnou sezonu, většina novějších seriálů jako Cloak and Dagger nezaznamenávají značný úspěch a Marvel Studios brzy vtrhne na trh se svými minisériemi pro Disney+, které divákům nabídnou skutečný zážitek z provázanosti, jaký jim byl slibován před pár lety. A budoucnost pro Marvel Television, oddělenou divizi studia, která se o televizní seriály prozatím starala, podle zákulisních informací údajně nevypadá o nic růžověji.

Stan Lee v seriálu: 10 případů camea, které jste možná přehlédli
 

Insideři serveru Variety totiž říkají, že Disney zvažuje z Marvel TV kompletně odebrat veškerou hranou seriálovou produkci. Marvel TV a Marvel Studios pracují odděleně už od té doby, co si Kevin Feige, strůjce úspěchu MCU, vyžádal samostatnost kvůli kreativnímu omezování. I když tedy seriály předstírají, že se odehrávají ve stejném světě jako filmy, studia ve skutečnosti vůbec nespolupracují. A teď, když Marvel Studios plánují produkovat vlastní minisérie, dost možná nezbude pro hrané projekty Marvel TV místo.

Feigeho seriály dalece přesahují cokoliv, co by v Marvel TV byli schopni vytvořit,“ pověděly Variety interní zdroje.“On má přístup ke všem MCU postavám, kterých se další hrané projekty jednoduše nemohou dotknout, ani nemluvě o daleko větších rozpočtech.“. V tom se informace rozhodně nemýlí. Zatímco Feige pracuje s téměř 150 miliony dolarů u šesti až osmidílného projektu, Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage a Iron Fist měli k dispozici dohromady pouhých 200 milionů pro všechny čtyři třináctidílné první řady.

Z aktivních seriálů tedy Marvel TV momentálně disponuje pouze Runaways a Cloak and Dagger a pokud se zprávy nepletou, ani tyto projekty možná již nevydrží dlouho. Jak vidíte celou situaci vy? Vadilo by vám kompletně zrušení všech dosavadních seriálů? Nebo si vystačíte s minisériemi na Disney+?

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 2

beatsk | 29.09.2019 22:45
Ja už 2 roky čakám, kedy konečne Disney presunie celú televíznu divíziu s Jephom Loebom ku Feigemu a nič proste. Loeb naďalej trpí pod Perlmutterom, ešteže Feigemu sa podarilo od neho odtrhnúť, ten človek je čiste jak Rothman, čo chytí poserie. Vidí len peniaze, kde ušetriť ale predovšetkým čo najviac zarobiť. Smutné, že mu to Disney ešte nechalo.
Vstoupit do diskuze

Související články

Avengers

04.05.2012 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest