Star Wars Resistance: Představujeme první homosexuální pár v historii Star Wars

Star Wars Resistance: Představujeme první homosexuální pár v historii Star Wars | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 11 obrázků
Producenti prozradili, které postavy jsou homosexuální.

Disney je na (klasickou) rodinu orientovaná firma, takže se ve svých projektech v minulosti často vyhýbala pro konzervativní diváky trošku kontroverzním tématům jako jsou například hlavní hrdinové tmavé barvy pleti nebo homosexuální postavy.

Mandalorian: První hraný Star Wars seriál byl zatraceně drahý
 

Ale poté, co Marvel (jeho vlastníkem je Disney) zabodoval s filmy Black Panther nebo Captain Marvel, což jsou první marvelovské sólovky s ústřední postavou tmavé pleti (trilogie Blade není součástí marvelovského filmového universa), respektive s ženskou superhrdinkou, ukázalo se, že diváci mají o rozmanitější postavy zájem. 

V budoucnu se tak dočkáme například homosexuálních superhrdinů nebo třeba obsazení transsexuální herečky. A zdá se, že odvážnější bude i další součást Disneyho konglomerátu a to splečnost Lucasfilm. Bylo totiž odhaleno, že v jejím seriálu Star Wars Resistance (Star Wars: Odboj) je homosexuální pár. To je poprvé (pokud nepočítáme knihy, videohry nebo komiksy), co jsme se o nějakých postavách dozvěděli, že spadají do LGBTQ (lesbické-gay-bisexuální-transsexuální-queer) komunity.

Konkrétně se jedná o dvojici provozovatelů obchodu Office of Acquisitions, kteří se jmenují Orka (Bobby Moynihan) a Flix (Jim Rash). Jejich vztah byl naznačen ve chvíli, kde Flix oznámil, že plánují navštívit jeho matku, což vedlo ke spekulacím, že za ní jedou jako pár. To potvrdili producenti Justin Ridge, Brandon Auman a Athena Portillo. Ridge se nechal slyšet: "Myslím, že mohu říct, že spolu něco mají, určitě. Jsou určitě gay párem a my jsme na to pyšní. Milujeme Flixe a Orku."

Je to o to zajímavější s ohledem na to, že každý z nich patří k jinému mimozemskému druhu. Nicméně fandové si jich (a ostatních postav) nebudou moc užívat příliš dlouho, seriál byl zrušen, jeho druhá řada, která odstartuje 6. 10., bude poslední. 

Ovšem, už delší dobu fanoušci mluví o tom, že i Finn (John Boyega) a Poe Dameron (Oscar Isaac) z hraných filmů by k sobě mohli mít dost blízko. To však zatím není potvrzeno a je otázkou, zda má Lucasfilm odvahu nabídnout homosexuální dvojku i v celovečerní sérii.

Zdroj: Coffee With Kenobi

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 2

DanielFF | 05.10.2019 13:53
p.s.: Omlouvám se za chyby, psal jsem to v rychlosti :D
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest