Boys: Neil Patrick Harris v dobovém dramatu o epidemii AIDS

Boys: Neil Patrick Harris v dobovém dramatu o epidemii AIDS | Fandíme seriálům
Zobrazit další 4 obrázky
Tvůrcem zajímavě obsazené série je "duchovní otec" Queer as Folk.

Propuknutí epidemie AIDS v osmdesátých letech minulého století je tématem, které se dočkalo už nemalého množství zpracování, ale očividně mají filmaři dojem, že je to stále materiál, který si zaslouží vaši pozornost. Z toho důvodu byla oznámena nová minisérie pro britskou stanici Channel 4 nazvaná jednoduše Boys.

Barney z HIMYM okomentoval Gilmorova děvčata
 

Nejzajímavější na minisérii je její tvůrčí tým a herecké osbazení. Tvůrcem Boys je Russell T. Davies, který stojí za jedním z nejproslulejších seriálů s homosexuální tematikou Queer as Folk. Režisérem pětidílné minisérie pak bude Peter Hoar (The Umbrella Academy). V hlavních rolích uvidíme Neila Patricka Harrise (Jak jsem poznal vaši matku), zpěváka Ollyho Alexandera a herečku Keeley Hawes (Bodyguard). Boys se zaměří na počátky šíření AIDS, ale tentokrát ve Velké Británii, což není úplně běžné, obvykle se podobné projekty zaměřují na USA.

Davies také prozradil, proč se rozhodl zrpacovat zrovna tento námět:"Je to typ příběhu, u kterého máte dojem, že už byl mnohokrát odvyprávěn, ale pak si uvědomíte, že ne v případě Británie. Překvapuje mě, že to nebylo ještě zpracováno - překvapuje mě, že to nikdo neudělal. Domnívám se, že jsme došli do určitého generančního zlomu, kdy se muži jako já, stávající padesáticí, ohlédnotu zpět, tak si uvědomí, jak šokující to období vlastně bylo."

K seriálu se vyjádřil také zpěvák Olly Alexander. Ten ztvární osmnáctiletého Richieho, na kterého jsou rodiče pyšní, ale on před nimi skrývá velké tajemství: "Jsem fandou Russella T. Daviese od doby, co jsem ve 14 letech tajně sledoval Queer as Folk. Jeho práce mi pomohlo formovat mou identitu jako gay osoby, takže jsem naprosto nadšen, že s ním budu pracovat."

O seriálu se rozpovídal také Neil Patrick Harris: "Toto drama 'Boys' je dvěma věcmi. Je to neodolatelný, zábavný, veselý příběh o mladých lidech, kteří objevili své skutečné já a pocítili nefalšované nadšení z možnosti žít svůj život naplno. Je to ale také působivá sonda do dekády, ve které mnoho těchto životů skončilo předčasně vlivem začínající pandemie AIDS."

Premiéra pětidílného dramatu zatím odlahena nebyla, ale uskuteční se někdy v průběhu příštího roku.

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest