Disney blokuje reklamy Netflixu na několika televizních stanicích

Disney blokuje reklamy Netflixu na několika televizních stanicích | Fandíme seriálům
Zobrazit další 3 obrázky
Reklamy na Netflix a další streamovací služby Disney zakázal na několika televizních stanicích.

Není žádným tajemstvím, že streamovací služby jako Netflix, Hulu či Amazon “kradou“ diváky klasickým televizním stanicím. Tajemstvím ovšem bylo, že televizní společnosti podporují a omezují rivalské služby na “požádání“. Poslední roky inaksovaly stanice NBC, CBS, ABC a další obrovské částky za reklamy od služeb jako Netflix, Hulu, a dalších. Jen Netflix za minulý rok utratil za reklamu přes dvě miliardy dolarů. Tyto reklamy neskrytě nabádaly diváky, aby přestali sledovat kalsickou televizi a přešli na streamovací platformy.

47% diváků je přesvědčeno, že existuje příliš mnoho streamovacích služeb
 

Streamovací služby mají své reklamy i při nejlukrativnějších přenosech, jako např. při Super Bowlu. Při letošním předávání cen Emmy jste mohli zaznamenat reklamy na filmové pokračování Perníkového táty od Netflixu, či reklamy na Disney+ a Apple TV+. Jenomže nyní do celého procesu vstoupl Disney a nechal reklamy na Netflix zablokovat na stanicích ABC, Freeform a FX. Disney se rozhodl, že na spřátelených stanicích zkrátka nebude podporovat ostatní streamovací služby a to především Netflix, který po spuštění Disney+ bude největším konkurentem.

Zdá se, že Disney se rozhodl využít všechny své možnosti, jak propagaci na konkurenční služby omezit. Jenomže Netflixu a dalším zbývá stále hromada alternativ, jak propagovat své služby. Stále zbývá i několik velkých televizních stanic, včetně sportovního kanálu ESPN (který vlastní Disney), kde reklamy na Netflix budou i nadále vysílány. Je ovšem otázkou, jestli se Disney nebude snažit přitlačit i na další televizní stanice, aby vysílali především reklamy na jeho streamovací službu. Kapitál na to rozhodně má.

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest