Seven Worlds, One Planet: Nová dokumentární série s revolučním přístupem k natáčení

Seven Worlds, One Planet: Nová dokumentární série s revolučním přístupem k natáčení | Fandíme seriálům
Zobrazit další 3 obrázky
Dokument o přírodě na úrovni epického akčního filmu? Jedině za pomoci dronů.

Mysleli jste si, že může být epičtějšího dokumentu, než je Zázračná planeta? BBC nám dává jasnou odpověď. Již 28. října začne britská televize vysílat nový dokumentární seriál s názvem Seven Worlds, One Planet, který má být dalších krokem v technologii natáčení přírodovědeckých dokumentů. Tvůrci užili revoluční technologie, kdy různé záběry snímaly pomocí dronů, díky který se filmařům otevřely nové možnosti.

Jeff Goldblum bude uvádět dokumentární sérii na Disney+
 

Drony mají divákovy nabídnout zcela jinou perspektivu, budou prolétat nad sopkami a vlétat do jeskyní. Například v první epizodě nazvané Antarctica uvidíme sekvenci, ve které se hejno tučňáků pokusí uplavat skupině kosatek. Díky dronům bude mít divák pocit, že sleduje adrenalinovou automobilovou honičku v akčním filmu.

„Máme tam záběry, který bychom nepořídili jen tak z helikoptéry, ale jedině za použití dronů, což bylo naším cílem,“ řekl o projektu výkonný producent Jonny Keeling.

O použité technologii promluvil i producent Scott Alexander: „Byl jsem odhodlaný použít drony kdekoliv a kdykoliv jsme chtěli. Létají déle, dále, jsou velmi tiché a kamery na nich natáčí v rozlišení 4K. Nejlepší na nich je, jak jsou malé. Stačí je složit, hodit do batohu na záda a můžete je nosit, kam chcete. Vzali jsme je do jeskyní, nad činné sopky, do lesů.“

Záběry budou také po odvysílání poskytnuty přírodovědcům, kteří je mohou využít k výzkumným účelům. Celý dokument bude uvádět legendární David Attenborough, který přiznal, že snad každá druhé epizoda obsahuje záběry, které mu vzaly dech a které ještě nikdy neviděl.

Seriál vznikal v koprodukci s BBC America, která seriál uvede až v příštím roce.

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest