Watchmen: Seriálový hit podzimu dorazí už zítra. Seznamte se

Watchmen: Seriálový hit podzimu dorazí už zítra. Seznamte se | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit dalších 10 obrázků
Co jsou to Watchmeni, co potřebujete vědět o komiksech a předchozím filmu, co seriál přinese, jaké má zatím ohlasy a jak bude dlouhý.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Damon Lindelof byl dlouho tajemný a nechtěl prozradit, co přesně pod značkou Watchmen chystá. Posléze se ale ukázalo, že jde o příběh zasazený do světa komiksu, který si půjčuje reálie, ikonografii, pravidla a témata, ale vydává se vlastní cestou. Od událostí komiksu uplynulo 35 let a maskovaní hrdinové jsou stále mimo zákon. Tím ale maskám neodzvonilo. Před třemi lety rasistická a násilná skupina známá jako Sedmá Kalvárie oblékla masky Rorschacha (postava z původního komiksu) a rozpoutala tzv. Bílou noc, během které její členové napadli současně 40 policejních stanic v americké Tulse. Mnoho policistů zemřelo a většina přeživších ve strachu opustila službu.

Je proto schválen nový zákon, který policistům umožňuje zakrývat obličej, aby uchránili svou totožnost a nebáli se nastoupit do služby. Detektivové pak nosí vyloženě rozmanité kostýmy a jsou jakýmisi oficiálně posvěcenými superhdiny. Příběh začíná v momentě, kdy se spící Sedmá Kalvárie opět probouzí a zabíjí vysoce postaveného policejního úředníka. Detektivka Angela Abar (Regina King) se pouští do vyšetřování a spolu s ní blíže poznáme svět Watchmenů a jednotlivá témata protkaná příběhem. Klíčové samozřejmě budou masky policistů, které na jednu stranu chrání jejich totožnost a umožňují jim vykonávat službu, na druhou stranu maska tají totožnost také u nepoctivých policistů, kteří se rozhodnou zneužít svou moc. A takových rychle přibývá. Série se zabývá policejní brutalitou, korupcí, rasismem a dalšími soudobými problémy, které však podle recenzentů jsou do příběhu vetkány přirozeně, aniž by seriál nějak křečovitě kázal. Vedle toho máme podle dosavadních reakcí čekat napínavé vyšetřování, zajímavý svět i skvělé herecké výkony.

Ačkoliv seriál navazuje na komiksy, které bere jako pevně dané předchozí události, jejich autor Alan Moore se na televizní sérii nijak nepodílí. Obecně je známý tím, že nemá rád adaptace svých děl a ignoruje je. Také víme, že chystaná série je uzavřená. Devět epizod plně odvypráví příběh započatý v té první a dá nám odpovědi na všechny otázky, které autoři chtějí zodpovědět. Nikde není řečeno, že nevzniknou další díly, zasazené do stejné doby, prostředí a se stejnými postavami. Není však jednoznačně dáno, že se případného dalšího příběhu opět zhostí Damon Lindelof a jednoznačně by mělo jít o další uzavřený příběh, nikoliv o přímé pokračování aktuálních devíti dílů.

Na závěr ještě poslední upoutávky a do komentářů můžete v pondělí dát vědět, jak vám líbí úvodní epizoda, kterou HBO vysílá v noci na zítřek.

Scenárista Promethea a seriál Ztraceni Damon Lindelof přináší pohled do alternativní historie, kde jsou maskovaní mstitelé postavení mimo zákon. Nová dramatická série čerpá z nostalgie přelomového původního komiksu stejného jména a při tom se pokouší přinést něco vlastního. V hlavních rolích hrají Regina King, Don Johnson, Tim Blake Nelson, Louis Gossett Jr., Adelaide Clemens, Andrew Howard, Jeremy Irons, Tom Mison, Yahya Abdul-Mateen II, Sara Vickers a další. Datum premiéry je stanovené na 20.10.

« Předchozí kapitola
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest