Jak se povedly první seriály Apple TV+, aneb má služba v těžké konkurenci šanci?

Jak se povedly první seriály Apple TV+, aneb má služba v těžké konkurenci šanci? | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 23 obrázků
Apple kolem své nové seriálové služby dělá velké halo, ale prvotní nabídka příliš přesvědčivá není.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3

Už v pátek Apple spustí svou službu Apple TV+, kterou chce do budoucna konkurovat zavedeným stálicím v oboru, jako jsou Netflix, Amazon či HBO. Na svůj start si služba nachystala 9 různých pořadů. Z toho je jeden talkshow, jeden dokumentární a tři jsou pro děti a mládež. Zbylé čtyři show, které jsou pro Apple nosné a měly by ke službě přilákat diváky, představila služba americkým novinářům (ti vždy viděli několik epizod, nikdy celou řadu), kteří se podělili o svoje recenze. Jaká tedy základní nabídka Applu bude?

See

Tahle show je asi nejvíc vidět, protože má na plakátech obrovskou hlavu Jasona Momoy a celkově je ze seriálu cítit závan Hry o trůny, která letos skončila a jednotlivé společnosti se předhánějí v tom, kdo ji nahradí. Seriál je zasazený do postapokalyptické budoucnosti, kdy se naprostá většina lidstva vyhladila v katastrofické válce a zbytky přeživších přišly o zrak. O řadu generací později je vidění pouze kacířský mýtus, společnost se slepotě uzpůsobila a zároveň vývojově upadla. Události začínají nabírat na rychlosti ve chvíli, kdy na svět přicházejí vidoucí dvojčata. Současný estabilishment je chce zlikvidovat a Momoův Baba Voss se je snaží ochránit.

Recenzenti o prezentovaných epizodách říkají, že je na nich především vidět obří rozpočet, který Apple do projektu nalil. Režisér Francis Lawrence připravil opulentní podívanou, která je plná krásných scenérií, kulis a kostýmů, stejně jako napínavých chvil a impozantních bitev. Potíž je v tom, že se série bere smrtelně vážně a podle řady kritiků ji zkrátka příliš vážně brát nejde. Koncept slepé civilizace je prý dost přitažený za vlasy a v řadě momentů ohýbá hranice uvěřitelnosti. Stejně tak vyvolávají rozpaky pravidla fungování postapokalyptického světa i vykreslení jednotlivých ústředních postav. Smířlivějším recenzentům určitá míra natvrdlosti nevadí a vlastně jim přijde svým způsobem zábavná. Podle těch přísnějších nechtěně humorné situace naopak See potápějí a dělají z něho dost béčkovou zábavu. Ambice tu podle všeho jsou, ale bude na divácích, zda jim nabízený styl sedne a bude stačit.

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest