Hra o trůny: Chystá se nový seriál o předcích Daenerys Targaryen, další se zcela ruší

Hra o trůny: Chystá se nový seriál o předcích Daenerys Targaryen, další se zcela ruší | Fandíme seriálům
HBO
Zobrazit další 4 obrázky
HBO zrušilo nový Game of Thrones seriál s Naomi Watts v hlavní roli. Přednost dostala série od režiséra, který natočil největší bitevní epizody Trůnů.

Hra o trůny sice (trochu neslavně) skončila, ale fandové universa inspirovaného knihami George R.R. Martina nemusejí truchlit, protože v minulosti bylo oznámeno, že HBO přemýšlí o několika prequelech ze stejného světa. Námětů bylo hned několik, ale od začátku bylo dané, že šanci nedostanou všechny.

To se také potvrdilo. Během léta vznikla pilotní epizoda jednoho z prequelů (označovaného pracovními názvy The Long Night či Blood Moon), ve kterém měla mít jednu z hlavních rolí Naomi Watts. Seriál se měl zaměřit na takzvaný Věk hrdinů, který se odehrál tisíce let před událostmi ve Hře o trůny a pojednával o prapředcích Starků a Lannisterů, kteří rody zakládali.

HBO zatím nevydalo oficiální vyjádření, ale podle některých zdrojů herci a štáb obdrželi e-maily, které oznamují konec práce na seriálu. Důvodem mají být (blíže neupřesněné) problémy, které se objevily během natáčení i postprodukce pilotní epizody.

To je špatná zpráva. Dobrou je, že HBO objednalo rovnou celou první řadu jiného prequelu, který už dostal i jméno. Zní House of the Dragon a v centru dění bude rod Targaryenů, tedy předků Daenerys a někdejších vládců Západozemí. Seriál bude zasazen do doby zhruba 300 let před Hrou o trůny.

Tvůrci seriálu jsou Ryan Condal a George R.R. Martin s tím, že Condal se postará o scénáře ke všem deseti dílům první řady a režii pilotu a několika dalších epizod zajistí Miguel Sapochnik. Ten režíroval některé z nejoceňovanějších bitevních epizod Hry o trůny a Condal a Sapochnik budou na House of the Dragon spolupracovat jako showrunneři. Jako inspirace pro seriál slouží Martinova kniha Oheň a krev, která mapuje osudy rodu Targaryenů.

Programový ředitel HBO Casey Bloys ke vzniku seriálu vydal krátké prohlášení:

"Universum Hry o trůny je plné příběhů. Těšíme se na to, až prozkoumáme původ rodu Targaryenů a podíváme se hlouběji do historie Západozemí s Miguelem, Ryanem a Georgem."

Zatím není známo, kdy se začne natáčet a nebylo oznámeno ani datum premiéry.

Zdroj: THR, SuperHeroHype

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest