Elrik: Populární fantasy sága se dočká seriálového zpracování

Elrik: Populární fantasy sága se dočká seriálového zpracování | Fandíme seriálům
Fantasy série knih od Michaela Moorcocka dostane šanci na malé obrazovce.

Hra o trůny ukázala, že je zájem o seriálové fantasy a to velký. A tak není divu, že spousta televizí i streamovacích platforem pokukuje po vhodné látce ke zfilmování. Do centra dění se tak dostalo několik knižních sérií a máme tu další, která se dočká adaptace. Konkrétně se jedná o kolekci knih Elrik z Melniboné od Michaela Moorcooka, které vznikaly od roku 1961 až 1991.

Pan prstenů: Amazon zaplatí za seriál astronomickou sumu
 

Jde o komplexní díla, která se odehrávají v různých světech a dimezích a byl to právě jejich autor Michael Moorcook, jenž "proslavil" termín multiverse nebo-li multivesmír, který je nyní běžným aspektem mnoha projektů v zábavním průmyslu.

Na Moorcookovu bestsellerovou sérii získali filmová práva producenti Brian Oliver a Bradley J. Fishcher. Ti už si vyhlédli i tvůrce, kteří na seriálovou adaptaci dohlédnou a to Glena Mazzara (Živí mrtví) a Vauna Wilmotta (Útěk z vězení). 

Série knih ze série Elrik Melniboné se zaměřuje na postavu jménem Elrik VIII. Ten vládne upadajícímu národu a sám je velmi křehký a slabý a tak musí používat drogy rostlinného původu, aby byl silnější.

Ve své fantasy sérii si Moorcock bere různá fantasy klišé a pohrává si s nimi podle libosti. A i to je jedním z důvodů, proč je Elrik z Melniboné bestsellerovou značkou, která pomohla formovat fantasy žánr šedesátých a sedmdesátých let minulého století.

Mimochodem, odkaz na Elrika z Melniboné najdeme i ve zmíněné Hře o trůny a to ve scéně, kdy se král Joffrey ptá na to, jak má pojmenovat svůj meč a někdo vykřikne Stormbringer, což je název meče, který používá právě Elrik.

Producenti zatím hledají domov pro svůj projekt a samozřejmě je možné, že nikdo neprojeví zájem, nicméně s ohledem na popularitu knižní předlohy a hladu publika po fantasy projektech by bylo překvapením, pokud by to nedopadlo dobře.

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest