Zlatý glóbus 2020: Hra o trůny ostrouhala, seriálové nominace vedou Černobyl a Koruna

Zlatý glóbus 2020: Hra o trůny ostrouhala, seriálové nominace vedou Černobyl a Koruna | Fandíme seriálům
Kabelovka HBO se drží, nicméně kupředu jdou stále streamovací služby jako Netflix a volně šířené televizní stanice už jsou prakticky mrtvé.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Zatímco ve světě filmu jsou Zlaté glóby ve stínu Oscarů, v případě televizní tvorby je jejich lesk o něco větší. Roli v tom může hrát skutečnost, že zatímco Oscary a Glóby dělí jen pár týdnů, od cen Emmy (vrcholné televizní ocenění) mají Glóby odstup několik měsíců. A zatímco Emmy zvlášť v minulosti měly tendenci oceňovat ze setrvačnosti kdejakou vyčpělou záležitost, jen proto, že cenu dostává od té doby, co kdysi dávno byla opravdu dobrá, Glóby bývají při rozdávání sošek odvážnější. A to je zatraceně dobře, protože největší užitek libovolných cen je v tom, že může diváky upozornit na zajímavý kousek, který zatím z jakéhokoliv důvodu míjeli.

A letos si v tomhle směru Glóby vedou znamenitě, protože až na pár diskutabilních voleb (Sedmilhářky, Hra o trůny, The Morning Show...), vesměs rozdaly nominace seriálům, které jsou na vrcholu, jsou kriticky ceněné a především opravdu dobré, takže by vám v žádném případě neměly ujít. Jen namátkou Boj o moc, Koruna, Potvora, The Marvelous Mrs. Maisel, Killing Eve, Černobyl, Neuvěřitelná, Barry, Žít se sebou, Smrt nás spojí, Ruská panenka, Nejsilnější hlas nebo Odhalení, to všechno jsou aktuální, silné projekty, které jde každému příznivci seriálové tvorby jen a jen doporučit.

Pokud jde o seriály a minisérie, které si odnesly vyšší množství nominací, tak v tomhle směru vévodí historická konverzačka Koruna (4 nominace), katastrofický Černobyl (4 nominace) a vyšetřovatelské drama o znásilnění Neuvěřitelná (4 nominace). Po třech nominacích si odnášejí Sedmilhářky, The Morning Show, Boj o moc, Barry, Potvorka, Fosse/Verdon a Kominského metoda.

Když se budeme bavit o tom, kdo přináší nejvíc kvalitní zábavy, tak nadále pokračuje několikaletý trend, kdy volně šířené televizní stanice nejsou schopné příliš konkurovat a stávají se pomalu historií. 7 nominací si odnesly základní kabelové stanice, 15 prémiové kabelové stanice (všechny pro HBO) a 30 streamovací služby, které jsou zkrátka na koni. 17 nominací si vybral „vítězný“ Netflix, zbylých 13 sošek si podělili další služby, jako Apple TV+ či Amazon Prime Video.

Zlatá éra seriálové tvorby tedy pokračuje a tady už je kompletní seznam nominovaných:

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest