Povídka Stephena Kinga Prokletí jeruzalémské dostane seriálovou verzi

Povídka Stephena Kinga Prokletí jeruzalémské dostane seriálovou verzi | Fandíme seriálům
Seriál obsadil Adriena Brodyho.

Není lehké sledovat, které romány a povídky Stephena Kinga se dočkají seriálové nebo filmové adaptace. Je jich docela slušné množství, spousta filmařů doufá v podobný úspěch, jakým se pyšní například filmy To. A tak není divu, že se vcelku často objevují zprávy o tom, že se dočkáme dalšího seriálu nebo filmu na motivy Kingovy práce. A je tu další. Konkrétně půjde o seriál.

Adaptování Kinga pokračuje: Kostnice poprvé, Temná věž po sté
 

Kabelová televize Epix objednala rovnou celou desetidílnou řadu série na motivy povídky Prokletí jeruzalemské, která se objevila poprvé v roce 1978 a to ve sbírce povídek Noční směna

Scénář a post showrunnerů dostane na starost dvojice Jason a Peter Filardi, na produkci pak dohlédne Donald De Line s tím, že by produkce měla začít v květnu příštího roku v Halifaxu v Novém Skotsku a premiéra by se měla odehrát na podzim příštího roku.

Kromě toho už se také ví, kdo se objeví v hlavní roli kapitána Charlese Boonea, bude to oscarový herec Adrien Brody

Příběh podívky je zasazen do roku 1850, kdy se Charles Boone přestěhuje do domu své rodiny, ale zjistí, že se v něm děje něco podivného, rozhodne se tak studovat jeho historii a také historii svých předků s tím, že začne zjišťovat ne zrovna příjemné informace. Navíc ho to víc a víc táhne do blízkého městečka Jerusalem´s Lot, které je z nějakého důvodu opuštěné. 

Prezident Epixu Michael Wright k seriálu dodal:

"Tato série je intenzivní naprosto děsivou novou verzí klasického gotického hororu. Nemůžeme se dočkat spolupráce s výjimečným týmem Donalda De Linea a Jasona a Petera Filardi spolu s fenomenálním hercem v hlavní roli Adrienem Brodym... a samozřejmě, když dojde na horor, nemůže být nic lepšího nebo více mistrovského než to od Stephena Kinga."

Zatím není jasné, zda dojde k výrazným změnám v příběhu například v podobě zasazení do současnosti, ale snad ne, byla by to škoda.

Uvidíme, co nám nakonec tvůrci nabídnout, ale pokud bychom se dočkali hororově gotické podívané, která by byla věrná předloze, rozhodně by to nebylo špatně.

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest