Dracula: Pro soundtrack nové adaptace byly použité rakve i pravá krev

Dracula: Pro soundtrack nové adaptace byly použité rakve i pravá krev | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 19 obrázků
Až budete sledovat novou minisérii o Draculovi, tak si dávejte pečlivý pozor na to, co uslyšíte za zvuky.

Při příležitosti nedávného promítání první epizody nadcházející minisérie Dracula od BBC zaznělo několik zajímavostí o vzniku soundtracku pro novou adaptaci známého románu Brama Stokera. Na něm pracovali skladatelé David Arnold a Michael Price. A ukázalo se, že při nahrávání použili řadu velmi netradičních metod, které mají tematicky blízko k děsivému příběhu o Draculovi.

K jedné skladbě tak například využili sklenici plnou opravdové krve. Použitý zvuk pak byl generován prstem pohybujícím se po okraji skleničky. „Z hudby musel být cítit nějakým způsobem Dracula, musí to infikovat všechno. Tak jsme vytvořili několik docela hrozivých zvuků, které byly hudební,“ popsal Arnold. Na rozdíl od Draculy samotného ale přitom naštěstí nespotřebovávali lidskou krev, ale vystačili si s tím, co získali u řezníka.

V jiném případě zase využili rakve pro vytvoření zvukové stopy ve stylu bicích. Ani tam ale neskočili. „Nejlepší bylo, když jsem požádal zvukové oddělení, aby mi poslali všechny jejich nahrávky ječících dětí, z nichž jsem udělal zvuk varhan. Existuje program, který vás nechá blbnout s intenzitou, ale ponechá zvuk a tón stejný,“ popsal další tvůrčí proces Arnold s tím, že mu ho opravdu povolili.

Není ale zatím zřejmé, jestli ve finálních verzí coby diváci jednotlivé zmiňované zvukové efekty budeme vůbec schopní poznat. Přesvědčit se o tom budeme moci 4. 1., kdy má trojdílná minisérie globální premiéru na Netflixu. Níže si zatím můžete pustit trailer a v galerii prohlédnout fotky.

Zdroj: RadioTimes, foto: BBC

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest