V Zaklínačovi Eda Sheerana neuslyšíte. Má vlastní hit

V Zaklínačovi Eda Sheerana neuslyšíte. Má vlastní hit | Fandíme seriálům
Netflix
Zobrazit dalších 112 obrázků
Jak vznikala chytlavá píseň z první řady nového fantasy seriálu?

Polský spisovatel Andrzej Sapkowski, autor příběhů o Zaklínači (The Witcher), které se nyní dočkaly seriálové adaptace na Netflixu, se vyjádřil k tomu, zda je nějaká šance, že by někdy v budoucnu měl v novém seriálu cameo zpěvák Ed Sheeran. Ten se objevil v šesté řadě Hry o trůny, se kterou byl Zaklínač v poslední době často srovnáván. A jak se připravovala originální seriálová skladba Toss A Coin To Your Witcher, ze které se stal nečekaný hit?

Jakékoliv teoretické angažmá Eda Sheerana v seriálové adaptaci Sapkowski odmítl již v roce 2018 na tehdejším Comic Conu. „Věřím, že mojí povinností coby kreativního konzultanta na tomto seriálu je zajistit, že v žádném jeho okamžiku nebude Ed Sheeran zpívat. O to se postarám, aby se to nestalo. O to se postarám,“ řekl tehdy Sapkwoski s narážkou na Hru o trůny.

V první sérii seriálu se ale i tak zpívalo. Postarala se o to postava humorného barda Jaskiera (Joey Batey). Největší popularitě se patrně dočkala píseň Toss A Coin To Your Witcher, která byla i zakombinovaná do děje. Její autoři, Sonya Belousova a Giona Ostinelli, se při jejím skládání záměrně vyhýbali knižní předloze i videoherním adaptacím. Vytvořili dohromady několik odlišných verzí písně, od středověkého stylu až po modernější žánry včetně rapu. Po zvolení finální verze a napsání textu následovalo nahrání skladby a její nazpívání, které obstaral představitel Jaskiera. Batey píseň nazpíval šest měsíců předtím, než se natáčelo.

Níže si můžete pustit vtipné animované fanouškovské video, v kterém část Toss A Coin To Your Witcher zaznívá. V galerii pak najdete fotky ze seriálu.

Zdroje: CB, twitter účet Netflix AZN, foto: Netflix

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 3

Aleš | 10.01.2020 01:55
Tak já jsem si říkal na konci 2 epizody co je to za hrůzu (pro cz dabing Tak dej groš zaklínači) a jelikož se blížil konec, tak jsem to vypnul.
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest