Hra o trůny: Cersei Lannister původně málem hrála úplně jiná herečka

Hra o trůny: Cersei Lannister původně málem hrála úplně jiná herečka | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 14 obrázků
Kdo málem ztvárnil jednu z hlavní postav seriálového fantasy hitu?

Jednou z klíčových postav po celou dobu příběhu Hry o trůny (Game of Thrones) byla bezesporu Cersei Lannister. V seriálu figurovala od první epizody až do té závěrečné, což se podařilo jen málokomu. Po celých osm řad ji hrála herečka Lena Headey, která ji svým výkonem před kamerou přivedla k životu. Nebyla však jediná, kdo se před lety o roli ucházel a byl pro ni zvažován. Kdo další si mohl Cersei zahrát a proč z toho nakonec sešlo?

O roli se ucházela třeba Trica Helfer (seriály Battlestar Galactica, Lucifer). Stejně tak šla na konkurz na roli Gillian Anderson, známá svou rolí v seriálu Akta X. Té byla dokonce možnost ztvárnit Cersei nabídnuta ještě před Headey, ale odmítla ji.

Důvod nastínila až několik let po premiéře Hry o trůny v rozhovoru pro Daily Mail. Řekla v něm, že její osmnáctiletá dcera nechápe, jak mohla odmítnout možnost hrát v takových seriálových hitech jako jsou Trůny či Panství Downton. „Když už budu na něčem pracovat tak dlouho, tak bych raději pracovala s režisérem jako je Martin Scorsese,“ řekla Anderson.

Roli Cersei tak herečka odmítla patrně proto, že se nechtěla na dlouho dobu upisovat jednomu seriálu. Od té doby tak měla čas na jiné projekty, jakými byly třeba seriály Hannibal, The Fall, Američtí bohové či reboot Akt X. V nedávné době se dočkala chvály za svůj výkon v seriálu Sexuální výchova od Netflixu.

Ve Hře o trůny tak nakonec ztvárnila Cersei Lena Headey a zpětně by si v této roli málokterý fanoušek jen těžko dokázal představit někoho jiného. Herečku a její postavu si můžete připomenout ve videu níže. V galerii pak najdete fotky Headey coby Cersei.

Zdroj: Screen Rant, Daily Mail, foto: HBO

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest