Podle studie diváci letos za streamování pořadů utratí o téměř 30 % víc než loni

Podle studie diváci letos za streamování pořadů utratí o téměř 30 % víc než loni | Fandíme seriálům
Netflix
Lidé se letos plánují "plácnout" přes kapsu v případě streamovacích služeb.

Není asi potřeba křišťálová koule k tomu, aby bylo jasné, že streamování má velkou budoucnost. Streamovací služby přibývají jako houby po dešti, streamovací společnosti se nebojí investovat obrovské částky od obsahu, aby získaly výhodu nad konkurencí a kromě toho streamovací platformy často nabízejí projekty, které sbírají jednu cenu za druhou a není tak divu, že filmy a seriály nabízené primárně skrze streamování lákají velké hollywoodské hvězdy.

47% diváků je přesvědčeno, že existuje příliš mnoho streamovacích služeb
 

S ohledem na výše zmíněné není asi překvapením tvrzení studie společnosti Consumer Technology Association, která se zaměřila právě na streamování a přišla s tím, že se v tomto roce v případě amerických zákazníků předpokládá, že utratí za streamovací služby o 29 % více než v roce 2019.

Nepřekvapivě je to výrazně ovlivněno tím, že se v minulém roce objevily noví výrazní hráči na streamovacím poli a to především Apple TV+ a Disney+ a letos vzniknou další, například Peacock od NBC-Universal, HBO Max od Warneru nebo platforma nabízející videa do délky 10 minut nazvaná Quibi

Pokud se budeme bavit o konkrétní částce, tak v tomto roce by jen v USA měli předplatitelé za streamování zaplatit pěkných 24 miliard dolarů

Streamování je bezesporu extrémně populární, na druhou stranu, není málo těch, kteří si myslí, že je streamovacích služeb už až příliš. Což je pochopitelné, v minulosti tu byl hlavně Netflix, kdy tedy stačilo mít pouze jedno předplatné, které zajistilo přístup k velké knihovně seriálů a filmů, nyní je zákazník "nucen" platit za více služeb, aby mohl zhlénout všechny své oblíbené pořady. Kromě toho, ne každá streamovací služba je úspěšná, šušká se o tom, že například DC Universe negeneruje taková čísla, jak se doufalo, což je možné s ohledem na to, že projekty z DC Universe jsou a budou nabízeny i na jiných streamovacích platformách. Nicméně, není sporu o tom, že streamování rozhodně neřeklo své poslední slovo, bez ohledu na občasná uklouznutí a neúspěchy.

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest