Po hlavě: První dojmy z prvního původního seriálu Primy COOL

Po hlavě: První dojmy z prvního původního seriálu Primy COOL | Fandíme seriálům
Zobrazit dalších 13 obrázků
Jak na nás (ne)zapůsobil první vlastní seriál stanice Prima COOL?

První díl komediálního seriálu Po hlavě si odbyl premiéru na začátku února a upoutal naši pozornost především tím, že se jedná o první seriálový počin stanice Prima COOL. Navíc povedených komediálních seriálů se v naší kotlině mnoho nerodí a až na výjimky typu MOST! se většinou jedná o podprůměrné titulu, které mají do pobavení daleko. Bohužel po úvodní epizodě Po hlavě je zřejmé, že ani tentokrát se prokletí českých seriálů prolomit nepodaří.

Einstein: Vojta Kotek jako prapravnuk slavného génia
 

Po hlavě má klasickou sitcomovou stopáž 25 minut a odehrává se pouze v interiérech. Hlavním hrdinou je budižkničemu Indy, kterého ztvárnil Petr Buchta (Dukla 61). Indy hned v úvodu ztratí práci a rozejde se s ním přítelkyně, řeší finanční i vztahové problémy a pochlastává v hospodě se svým kamarádem, barmanem Viktorem (Filip Kaňkovský). Hlavní hrdina Indy, coby třicátník bez perspektivy, mnoho sympatií nevzbuzuje, avšak jinak je tomu u stěžejní role Igora Chmely (Ostravak Ostravski), která je jednou z ojedinělých světlých stránek seriálu.

Igor Chmela v Po hlavě ztvárnil Indyho mozek. Tvůrci se zřejmě silně inspirovali animovaným snímkem V hlavě a to nejen jeho českým názvem. I zde je velín mozku zpracován coby multifunkční pult s mnoha čudlíky a obrazovkami. Mozek komentuje dění kolem Indyho a vnuká mu pochybné nápady. Igor Chmela byl rozhodně na prvním dílu nejzábavnější, i když v několika momentech to působí jako by improvizoval po vzoru Partičky, než že by měl pevně stanovený scénář. V hrané podobě tento prvek nenabízí tak široké pole kreativity jako jeho animovaný předchůdce, avšak stále se jedná o zajímavý nápad, ze kterého by mohl seriál v dalších dílech vytěžit více.

Největším problémem seriálu jsou nezajímavé postavy, nudné dialogy a nepřesvědčivé herecké výkony v epizodních rolích. I přes umírněnou stopáž necelé půl hodiny mě seriál v několika momentech nudil a místy až rozčiloval amatérstvím, které se před kamerou odehrávalo. Úvodní výkon Indyho naštvané přítelkyně se ještě dal unést, ale přivandrovalec, který se chtěl k Indymu nastěhovat byl i na poli pěti minut nesnesitelný a jeho herecký výkon zcela nedostačující.

Ústřední herecké obsazení je na tom naštěstí o poznání lépe, ale problémem je nezábavný scénář, který v pilotní epizodě nepřinesl téměř žádné vtipné momenty a vypointované dialogy. Jedinou komediální záchranou zbyl mozek v podání Igora Chmely, jehož pár scének vyvolalo střídmé pousmání. A to je bez debat na komediální seriál málo. Po hlavě neokouzlí režijní ani hudební stránkou. První díl se odehrával především v Indyho bytě, hospodě a stylovém velínu mozku. Po režijní stránce se jedná o zcela standardní sitkomový formát, který se bez špetky invence soustředí pouze na postavy a jejich dialogy.

I přes nevytěžený koncept mozku a prozatím nezábavné dialogy i příběhové linky mám po prvním dílu dojem, že by se v nadcházejících dílech mohl seriál zlepšit. Ne, že by se z něj mohla rázem stát komediální bomba, na kterou se bude za pár let vzpomínat, avšak alespoň průměrný komediální seriál s několika vydařenými scénkami by se z toho ještě vyklubat mohl.

Trochu mě na Po hlavě zarazilo, že i přesto, že běží od osmi večer a v reprízách dopoledne, tak se tvůrci nebáli odhalit bujné přednosti Indyho lesbické spolubydlící Ámy (Barbora Mottlová) přes promočené tričko a valná část děje se točí kolem sexu ve třech a nedopatřením nalezeného vibrátoru. Těžko říci, zda s tím Prima COOL bude mít nějaké tahanice s radou pro rozhlasové a televizní vysílání.

Po hlavě má zatím stanovených deset epizod a upřímně bych se nedivil, kdyby na základě ohlasů a sledovanosti u deseti dílů i skončil. Na první epizodu se můžete podívat zde.

Naše hodnocení
3/10
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 7

Teku | 02.03.2020 10:01
Kdyz jsem byla na Videofestu, scenarista o serialu mluvil. A podobnost s V hlavě je pry ciste nahodna, na serialu zacal delat uz před animakem. Takže jim dost možná krivdite. Jinak souhlasím, zpracovani se nepovedlo. Videla jsem treti dil a ten chlapek a feministky u pohovoru mely byt proboha co? Bylo mi z toho trapně. Cringe. A to jsem nechtela byt kriticka, pro autora to je evidentne dlouho zpracováváný projekt a uspech jsem mu prala
Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest