Vedle Netlixu roste další streamovací gigant

Vedle Netlixu roste další streamovací gigant | Fandíme seriálům
Zobrazit další 4 obrázky
Pro Netflix, Disney+ a HBO Max se rodí nová konkurence v podobě nadnárodní společnosti Viacom.

Dosavadní král streamovací služeb Netflix nemá před sebou bezstarostnou budoucnost. Zatím sice má bezkonkurenční počet předplatitelů, konkrétně 167 milionů celosvětově, z nichž 61 milionů je z USA, ovšem i další společnosti se pomalu, ale jistě derou nahoru. Zatím největší konkurent Netflixu, služba Disney+, nasbírala od svého spuštění v listopadu loňského roku 28.6 milionů předplatitelů. A díky rozšiřující se knihovně a připravovaným minisériím spadajících do komiksového světa MCU se dá předpokládat, že Disney+ v budoucnu rozhodně nepoleví.

Netflix v letošním roce utratí za vlastní obsah neuvěřitelnou částku
 

V květnu dorazí další velký konkurent, a to HBO Max, které spojí nabídku stanice HBO s širokou knihovnou filmů studia Warner Bros. a vlastními seriálovými i filmovými projekty. Dále se připravuje i služba Peacock společnosti Universal a Apple, i přes zatím ne zcela úspěšný koncept služby Apple TV+, se jistě pokusí ukrojit část streamovacího trhu pro sebe. Nyní byly odhaleny plány kolosální mediální spolčenosti ViacomCBS, jenž má v plánu zásadně posílit dosavadní službu CBS All Access.

Pod Viacom spadá filmové studio Paramount, většina filmů studia Miramax a stanice CBS, Showtime, Comedy Central, Nickelodeon, VH1 a MTV. Jedná se o velmi slušnou zásobu filmů, seriálů a pořadů, která by mohla snadno konkurovat nabídce budoucího HBO Max či aktuálně Amazonu. Mezi největší hity služby CBS All Access se řadí Městečko Twin Peaks, reinkarnované série Twilight Zone, Frasier, Dobrá manželka, všemožné kriminálky z řady NCIS a CSI, sitcom Máma či seriály ze světa Star Trek, jako aktuální Star Trek: Picard či Star Trek: Discovery.

Zatím víme pouze to, že je streamovací služba od ViacomCBS v přípravách. Není znám název služby, odhadované datum spuštění a ani předběžná cena. Oficiálně nepotvrzené informace hovoří o méně než 10 dolarech za měsíc za základní předplatné, což s přihlédnutím k zásobě titulů může být velmi zajímavá nabídka. Trh streamovacích služeb není nafukovací a je dost možné, že se v roce 2021 nejenom obyvatelé USA dočkají toho, že budou “nuceni“ si předplácet více než pět služeb měsíčně, aby měli k dispozice veškerý aktuální a populární mediální obsah.

Zdroj: CNBC, ScreenRant

 
Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest